Goliath breekt nu officieel drie wereldrecords

Six Flags Great America LogoHet Amerikaanse attractiepark Six Flags Great America is onlangs weer aan een nieuw seizoen begonnen. Het park beschikt sinds de zomer van 2014 over een indrukwekkende houten achtbaan; de Goliath. Deze achtbaan is al driekwart jaar oud, maar heeft nu pas officieel drie wereldrecords verbroken volgens het Guinness Book of World Records. De Goliath is ‘s werelds snelste houten achtbaan, ‘s werelds houten achtbaan met de hoogste afdaling en ‘s werelds houten achtbaan met de steilste afdaling. Het park en het Guinness Book of World Records organiseerden een officiële ceremonie om de records te bevestigen.

In september 2013 is Rocky Mountain Construction begonnen met de bouw van de Goliath. RMC heeft sindsdien niet stilgezeten: zes dagen per week, elf uur per dag werd er gebouwd. In maart 2014 is de bouw van de track voltooid. De Goliath doet zijn naam er echt eer aan: het is een ding van behoorlijk omvang. De baan is 940 meter lang, kent een topsnelheid van 116 k/m per uur, is 50 meter hoog en bevat twee inversies: een 180 graden zero G-roll en een spectaculaire zero G-stall. Daarnaast bevat de baan een steile 85 graden drop van 55 meter naar beneden. Ook de lifthill is aardig steil: 45 graden. De bouw van de lifthill is voltooid op 16 mei. Een ritje Goliath duurt ongeveer anderhalve minuut. Er kunnen twee treintjes met zes karretjes op de baan rijden. Per treintje is er plaats voor 24 personen. Eigenlijk zou de Goliath op 29 mei 2014 al geopend moeten worden maar de openingsdatum is verschoven naar 19 juni 2014.

Goliath 3

One thought on “Goliath breekt nu officieel drie wereldrecords

Comments are closed.