Eerste testrit Twisted Colossus in beeld

Twisted Colossus logoSix Flags maakte eind augustus de uitbreidingen voor de parken in 2015 bekend. Er zijn ongeveer acht grote uitbreidingen waarvan Six Flags Magic Mountain, rollercoaster capital of the world, krijgt de grootste uitbreiding krijgt. Hier komt de Twisted Colussus te staan: een gereviseerde versie van de achtbaan Colossus. De bouw is, onlangs de tegenslag van de brand in september, op tijd afgerond en de eerste testrit zit er ook al op. 

Rocky Mountain Construction heeft de verbouwing van de houten coaster tot houten/stalen coaster op zich genomen. Twisted Colossus is 37 meter hoog en 1520 meter lang. De drop is 80 graden steil naar beneden. Een ritje duurt ongeveer drie minuten en 40 seconden gaan duren. De topsnelheid is 92 km per uur Er zijn twee treintjes met zes karretjes. In elke trein is plaats voor 24 personen. Twisted Colossus moet op 23 mei 2015 opengaan voor het grote publiek.

RMC heeft al eerder achtbanen van Six Flags voorzien van I-Box. De renovatie wordt bijvoorbeeld ook toegepast op de Wicked Cyclone in Six Flags New England. RMC daarnaast bekend van achtbanen als Goliath in Six Flags Great America en Medusa Steel Coaster in Six Flags Mexico. Ook hebben ze de hand gelegd aan de Iron Rattler in Six Flags Fiesta Texas en de helaas dodelijke achtbaan New Texas Giant in Six Flags over Texas.