Blackpool Pleasure Beach opent Sky Force

Blackpool Pleasure Beach logoHet bijna 120 jaar oude Engelse attractiepark Blackpool Pleasure Beach kondigde in 2014 al aan in een persbericht dat er in het voorjaar van 2015 een nieuwe attractie ging openen. Het gaat om een attractie waarin het beroemde Britse stuntvliegteam van de luchtmacht, de Red Arrows, een hoofdrol spelen: de Red Arrows Skyforce!

Afgelopen weekend hebben de eerste bezoekers al plaats genomen in de Skyforce tijdens de zogeheten soft opening. De Skyforce is 22 meter hoog en geeft bezoekers het gevoel dat ze zelf stuntpiloot bij de Red Arrows zijn. De attractie beschikt over een eigen verkeerstoren waar de bezoekers eerst worden voorbereid voor hun take-off. Men neemt vervolgens plaats in een van de twaalf cockpits en neemt tijdens de rit de controle over het vliegtuig over. Door via de stuurknuppel de vleugels te laten bewegen, kun je zelf bepalen hoe vaak en hoe heftig je over de kop slingert.

De attractie lijkt op de Air Race van het Italiaanse Zamperla, een attractie met ronddraaiende vliegtuigjes waarin gasten telkens maar over de kop gaan. Skyforce wordt iets anders, vliegtuigen gaan weliswaar de hoofdrol spelen maar het verschil ligt hem allereerst in de fabrikant. Skyforce is gebouwd door het Duitse Gerstlauer. Daarnaast verschilt Skyforce van de Air Race omdat bezoekers in de Skyforce de vleugels van de vliegtuigjes zelf kunnen bedienen. Hierdoor kunnen ze de rit zo intens mogelijk maken als ze zelf willen.