Topnoteringen voor alle Europa-Park-hotels: goud, zilver én brons bij Tripadvisor

Europa ParkTerwijl Europa-Park nog maar net begonnen is aan het 40ste seizoen, mocht het grootste attractiepark van Duitsland een aantal mooie waarderingen voor zijn hotels in ontvangst nemen. De vijf themahotels namen alle een topnotering in op de jaarlijkse Tripadvisor-lijst van beste familiehotels in Duitsland. Ze staan maar liefst op de 1e, 2e, 3e, 6e en 7e plaats.

‘S werelds grootste
Tripadvisor
is ’s werelds grootste beoordelingssite met 315 miljoen unieke bezoekers per maand, meer dan 200 miljoen beoordelingen en meningen die meer dan 4,4 miljoen accommodaties, restaurants en attracties beslaan. Nadat eind vorig jaar Europa-Park al de Tripadvisor-Award kreeg voor beste attractiepark van Europa, waren nu de hotels aan de beurt. Onlangs werden de overzichten bekendgemaakt van de beste hotels. In de categorie ‘familiehotels’ bezetten alle hotels van Europa-Park een plaatsje in de Duitse top tien. In geen enkel ander land scoorde themahotels van attractieparken zulke hoge cijfers! De rangorde van Europa-Park hotels ziet er als volgt uit:

1e plaats: El Andaluz
2e plaats: Bell Rock
3e plaats: Colosseo
6e plaats: Santa Isabel
7e plaats: Castillo Alcazar

Verdere verbeteringen in 2015
In het kader van de 40ste verjaardag van het attractiepark vonden afgelopen maanden diverse verbeteringen aan de hotels plaats. Zo betreden hotelgasten sinds kort het park via een nieuwe hotelingang. Hotel Colosseo kreeg er een pizzeria bij en alle kamers werden voorzien van een klimaatbeheersingssysteem. Iedereen die in de hotels verblijft kan reeds gebruik maken van een professioneel fitnesscentrum, zwembaden en sauna’s, maar vanaf dit jaar kan men ook terecht bij Europa-Park Golfclub. Op slechts 15 minuten van het Europa-Park Resort in Rust kunnen golfers die in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs terecht op een 18 holes golfbaan. Een rondje kan snel en makkelijk bij een overnachting geboekt worden en is in sommige gevallen zelfs gratis voor hotelgasten.

Slapen in (Europese) stijl
Een overnachting in één van de vijf hotels van Europa-Park is altijd een bijzondere belevenis. Net als in het park staan in de hotels de Europese landen centraal. Dit thema is hier tot in de kleinste details doorgevoerd. Twee hotels kennen vier sterren, de andere drie hebben vier sterren superior. In de hotels Colosseo, Castillo Alcazar, El Andaluz en Santa Isabel kunnen de gasten naast zachte bedden ook genieten van het Italiaanse dolce vita, het Spaanse temperament en het Portugese kloosterleven. In het nieuwe Bell Rock-hotel kan in New England-sferen overnacht worden. Dit hotel kondigt zich met een 35-meter hoge vuurtoren reeds van verre aan. In de voet van deze vuurtoren is een bijzonder restaurant gehuisvest. Ammolite is het eerste en enige attractieparkrestaurant ter wereld met (twee) Michelin-sterren.

Op zoek naar avontuur
Avontuurlijker overnachten kan op het Camp Resort van het park. Hier staan ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten ter beschikking. Ook is er een overnachtingscamping voor bezoekers die liever in de eigen caravan, camper of tent overnachten. Europa-Park werd door Tripadvisor reeds uitgeroepen tot beste park van Europa, maar ontving in december van de in Nederland en België beter bekende beoordelingssite Zoover ook een award. Op deze site gaven vakantiegangers Europa-Park van alle parken in Europa de hoogste punten. Enkele maanden eerder vond de verkiezing van beste parken en attracties door het maandelijkse vakblad ‘Amusement Today’ plaats. Een wereldwijde jury van experts en fans op het gebied van attractieparken en achtbanen wees Europa-Park aan als ‘beste park ter wereld’.