Duinrell viert 80e verjaardag en trakteert

Duinrell logoAttractiepark Duinrell bestaat dit jaar 80 jaar. Van harte gefeliciteerd! Het park heeft ter gelegenheid van deze verjaardag zelfs een speciaal zegel onthuld dat nu de entreepoort van het park siert. En bij dit bijzondere jubileum pakt het park nog verder uit met diverse verassingen voor, niet alleen, 2015 maar ook voor 2016…

Attractiepark en Tikibad
Het park heeft tijdens een persbijeenkomst verteld dat de uitkijktoren een opknapbeurt krijgt. Ook wordt de oude carrousel uit 1864 opgeknapt. De nadruk komt op het park meer te liggen op sfeer en gezelligheid. Het Tikibad krijg ook een paar upgrades. Zo is de entreehal uitgebreid, de zijgevel van het zwembad is volledig vervangen door een glazen wand. De toren van de glijbanen Tyfoon en Cycloon is opgeknapt, het dak van de Spacebowls werd vernieuwd en de LED-verlichting is aangepakt. De trap richting de Pelikaanduik is verbreed. En als het hoogseizoen begint wordt er ook een extra garderoberuimte op de eerste verdieping geopend.

Nieuwe show
Duinrell presenteert dit jaar de gloednieuwe zomershow Cirque Lumière. Dit is volgens het park een spectaculaire mix van verrassende lichteffecten en adembenemende acts. Een spectaculaire show met acrobatiek, dans en verrassende lichteffecten en bijzondere lichteffecten en -elementen. Onder andere laser vormt een onderdeel van het schouwspel. De acts van de vier artiesten, waarvan drie variété als specialisme hebben, worden met elkaar verbonden met dansacts. Evenals in de afgelopen jaren wordt de show, met een knipoog naar 80 jaar openstelling van het landgoed Duinrell, gespeeld op twee podia die met een passerelle aan elkaar zijn verbonden. De voorstelling is tussen 11 juli en 23 augustus drie keer per dag te zien in het zomertheater om 13.00, 14.30 en 16.00 uur.

Nieuwe attractie 2016
Parkdirecteur Roderick Van Zuylen heeft aangekondigd dat er in 2016 een nieuwe attractie komt. ´Het zal een attractie worden met een spannend element, maar die toch geschikt is voor heel de familie. We proberen iets te bouwen waar niet iedereen in hoeft te durven, waar toch een beetje moed voor nodig is, maar waar de meeste gasten tegen het einde van hun verblijf er uiteindelijk toch in gaan en met een goed gevoel terug uitstappen. Het moet ook leuk zijn om naar te kijken voor de mensen die er niet in gaan.´ vertelt hij tegen Themeparkfreaks. Het wordt geen achtbaan, het wordt iets nieuws en de bouwer is een Duitse firma. Namen als Mack, Zierer, Maurer, Gerstlauer en HUSS komen dan naar boven.

Zegel Duinrell