Tripreport: aftrap seizoen 2015 Walibi Holland

Walibi HollandAttractiepark Walibi Holland heeft op vrijdag 3 april het park geopend. Rocky de Bever kon helaas niet aanwezig zijn op die dag, dus werd het park een dag later en op 6 april bezocht. We praten jullie bij over de wijzigingen die in het park zijn doorgevoerd sinds het de deuren na een drukbezochte reeks Halloween Fright Nights 2014 gesloten heeft. Ook hebben we een filmpje gemaakt van ons bezoek.

Algemene indruk

Het park lag er bij binnenkomst netjes en nog rustig bij, ondanks dat de paasdagen voor de deur stonden. De bloemperkjes waren weer netjes opgemaakt en alles oogde fris en fruitig. De slogan #Hardgaan! is dit seizoen meer aanwezig in het park dan vorig jaar. Boven de ingang van de Hall of Fame schreeuwt een #Hardgaan spandoek de bezoekers tegemoet. Ook wordt er al druk reclame gemaakt voor Out of Control, de Summer Vibez, voorheen Summer Nights, en voor de seizoenspassen. Benieuwd naar het verbrede plein bij het nieuw beschilderde reuzenrad La Grande Roue liepen we door de Hall of Fame. Bij het eetkraampje zijn muurschilderingen in de vorm van muzieknoten aangebracht.

Reuzenrad met een nieuw kleurtje

De foto’s waren al eerder op internet verschenen: het groen met roze reuzenrad is afgelopen winter omgetoverd tot blauw met wit reuzenrad. Nu hebben we dit ook in eigen persoon mogen bekijken. Het is maar net wat je mooi vindt, de meningen zijn bij ons verdeeld. De ene is van mening dat het frisse blauw beter past bij de nieuwe doelgroep die Walibi Holland op het oog heeft. De ander is van mening dat het blauw te schreeuwerig is en dat Walibi Holland het reuzenrad beter in de oude kleuren had kunnen laten. Wat wel opvalt is dat de binnenkant van de bakjes nog dezelfde groenblauwe kleur hebben als in 2014, dit matcht niet zo goed bij de donkerblauwe buitenkant van de bakjes. Was de verf op?

Weg draaimolen, hallo plein

Het plein voor het reuzenrad is verbreed. De kleine draaimolen die aan de zijkant van het plein stond is geheel verwijderd. Er is nieuwe bestrating bijgekomen. De Ben en Jerry’s ijscokraam en de kraam met Broodjes Unox zijn naar de zijkant van het plein verplaatst. Ook is het hokje waarin het licht en geluid van het hoofdpodium geregeld wordt verdekt opgesteld in de hoek van het plein. Een betere plaats dan voorheen, hij staat hier minder in de weg. Ook vinden we dat de eetkraampjes een mooiere plek hebben gekregen. Het plein is helaas wel een kale bedoeling als het rustig is in het park, de doorstroming van de bezoekers wordt toch niet belemmerd. Bij drukke evenementen zoals de Summer Vibes en de Halloween Fright Nights moet blijken of het een verstandige keus is geweest om het plein te verbreden.

Spoorlijntje verlegd

Walibi Holland krijgt in 2016 een nieuwe achtbaan in het park. Dat maakte de directie van het park vorig jaar september bekend. Wat voor coaster er precies vanaf 2016 in de Flevopolder staat wil Walibi Holland nog niet zeggen. Wel deelt het park mede dat het een achtbaan van Mack Rides zal worden, een Duitse attractiefabrikant. De nieuwe locatie waar de coaster komt te staan is achterin het park tussen de wildwaterbaan Crazy River en 5D-theater Club Psyke. De opening van de coaster vindt plaats op 25 maart 2016. Om ruimte te maken voor deze nieuwe attractie is het spoorlijntje in het park verlegd. Waar de trein, volgens de originele route uit de tijd van de Flevohof, nog door het kindergedeelte van het park reed, langs het verlaten station gaat hij nu na de Tour des Jardins direct door naar de Crazy River. Onderweg zijn al bouwhekken te zien.

Toch niet zo fris

Wanneer we verder door het park trokken bleken er toch een paar dingen niet op orde te zijn. Zo ligt de attractie Spinning Vibe nog uit elkaar. Ook de afwerking van het station van de Goliath is niet in orde. De verf bladdert nog steeds enorm af en dat siert deze prachtige achtbaan helaas niet. Ook divers zitmeubilair bij de eetgelegenheden bleek niet schoon. De picknickbankjes bij de Space Shot waren weliswaar voorzien van een mooie lik blauwe verf, maar er zat nog heel wat groene aanslag op. Jammer, juist omdat dit gedeelte van het park altijd druk en populair is. Walibi Holland heeft van deze drukke plek wel slim gebruikgemaakt om een samenwerking met RedBull aan te gaan. De kartbaan gaat vanaf heden door het leven als Red Bull Kart Fight Exhibiton Track.

Eindoordeel

We hebben ons deze dag weer uitstekend vermaakt in het park. Het was lekker rustig en wachten voor de attracties hoefde gelukkig nauwelijks. Wel viel op dat het park de wachtrijen probeerde te verlengen door op elke achtbaan maar een treintje te laten rijden. Jammer van de kleine details zoals de afwerking van het station van de Goliath, de incomplete Spinning Vibe, het verlegde spoorlijntje en het kaal ogende plein. Maar we hopen dat de opening van de nieuwe achtbaan in 2016 een hele hoop goed zal maken zodat een dagje uit naar Walibi Holland weer extra spectaculair wordt!