Slagharen sjoemelde met bezoekersaantallen

Slagharen LogoDe voormalige directie van Attractiepark Slagharen heeft jarenlang de bezoekersaantallen kunstmatig opgekrikt. Dat meldt de Telegraaf. Honderdduizenden bezoekers per jaar werden gewoon ’verzonnen’ door de directie. Dat gebeurde volgens de krant uit angst dat het park negatief in het nieuws zou komen bij een flinke daling van de bezoekersaantallen. Directieleden vreesden dat bezoekers helemaal zouden wegblijven als bekend zou worden dat steeds minder Nederlanders naar het pretpark gaan.

In ieder geval volledige openheid
De afgelopen jaren werden bezoekersaantallen tussen 1,4 en 1,7 miljoen gecommuniceerd. In werkelijkheid lagen de cijfers een half miljoen lager. De huidige directeur Wouter Dekkers, die in de herfst in dienst trad, bevestigt dat de laatste jaren bijna 1,1 miljoen bezoekers de poort passeerden. Hoe het vorige management bij heel andere aantallen kwam, wil hij niet zeggen. ‘Nu geven we in ieder geval volledige openheid.‘ aldus Dekkers tegen de Telegraaf. Dekkers benadrukt dat zijn doel niet is om de bezoekersaantallen te laten stijgen.

Duinrell
Hij zegt zich liever te focussen op een rustig park waarin bezoekers wat meer geld uitgeven, dan op een druk park waarin men op een dagje uit niks besteedt. Na deze mededeling kunnen alle ranglijsten over de best bezochte toeristische trekpleisters van Nederland kunnen bij wijze van de prullenbak in. Tot op heden presenteerde Slagharen zich als het op één na best bezochte attractiepark van Nederland. Dat blijkt nu Duinrell te zijn. Dat park staat met gemiddeld ruim 1,3 miljoen bezoekers per jaar op de nummer twee in de ranglijst. Nummer een blijft nog altijd de Efteling.

Waterorgel en Traumboot 
Het waterorgel en het schommelschip over de kop, de Traumboot, gaan komend seizoen niet open. Directeur Dekkers vertelt dat er niks mis is met het waterorgel, hij werkt nog prima. Maar door de komst van het nieuwe zwemparadijs Aqua Mexicana is de ingang van het waterorgel niet meer toegankelijk geworden. Mogelijk gaat het waterorgel nooit meer open voor het publiek. De Traumboot moest door de komst van Aqua Mexicana uitwijken naar een andere plek in het park. De Traumboot gaat in 2016 weer open op en nu nog onbekende locatie. Zou het sluiten van deze attracties een nog verdere daling in het bezoekersaantal betekenen?

Thunder Loop
Gelukkig is het park er wel in geslaagd om de Thunder Loop weer aan de praat te krijgen. Helaas kwam de attractie afgelopen winter niet meer door de veiligheidskeuring. Slagharen heeft de afgelopen maanden enorme bedragen geïnvesteerd om te zorgen dat de achtbaan  weer open kan. De eerste testritten hebben al plaatsgevonden dus we kunnen er naar uitzien dat de Thunder Loop binnenkort weer opengaat voor het publiek. Als er geen grote gebreken meer aan het licht komen, kan de Thunder Loop in 2015 en 2016 operationeel blijven. Daarna moet er sowieso van directeur Dekkers een vervanger komen. ‘We kunnen er geen geld in blijven pompen.’ zegt hij.