Gardaland opent nieuwe dive coaster Oblivion the Black Hole

Gardaland logoWat is 42,5 meter hoog, 556 meter lang, bereikt een snelheid van bijna 100 km per uur en duikt met een hoek van 87 graden naar beneden een zwart gat in naar een andere dimensie? Dat is de nieuwe achtbaan van Gardaland: Oblivion the Black Hole! Het Italiaanse attractiepark heeft deze nieuwe dive coaster vanaf 28 maart geopend voor het publiek.

Zes verschillende Europese landen
Oblivion the Black Hole neemt de bezoeker mee in een zogenaamde doldwaze ruimtereis naar een andere dimensie. De nieuwe dive coaster, gebouwd door de Zwitserse firma Bollinger & Mabillard, bevat twee inversies en is de langste dive coaster in Europa. Het is ook de eerste dive coaster in Italië. Deze investering kostte Gardaland meer dan 20 miljoen euro. De attractie beslaat een oppervlakte zo groot als een Boeing 747: ruim 1300 vierkante meter. Er hebben partijen uit zes verschillende Europese landen gedurende twee jaar samengewerkt om de attractie te bouwen. Aldo Maria Vigevani benadrukt nog eens: ‘Wat is dan een betere manier om het 40-jarige bestaan van Gardaland te vieren?

NASA
De achtbaan heeft een witte kleur en de drie treinen zijn oranje gemaakt. Hiermee wil Gardaland een NASA-sfeer neerzetten rondom de attractie. De bezoekers komen als ruimtereizigers langs de interactieve wachtrij waarin ze getest worden of ze genoeg in hun mars hebben om een reis naar een andere dimensie te maken. De wachtrij is interactief gemaakt zodat de bezoekers zich niet hoeven te vervelen tijdens het wachten. Als eerste komt men in een trainingscentrum waarin men wordt klaargestoomd voor een lancering in de ruimte. Maar is iedereen ook echt klaar om alle gevaren aan te kunnen? Dit wordt nog eens extra getest in een volgend gedeelte van de wachtrij waarbij special effects gebruikt worden. Bezoekers komen langs LED schermen waarbij ze tests doen onder begeleiding van een stem die ze door de opdrachten heenloodst. Als je slaagt voor de testen mag je door naar het platform om aan boord te gaan van Oblivion the black hole!

Zwart gat
De ingang van de tunnel bij de drop heeft ook een paar mooie themaonderdelen erbij. Het moet namelijk lijken alsof het begin van de tunnel, de portal, alles naar binnen zuigt wat ook maar in de buurt komt. Dus niet alleen de treintjes en de bezoekers worden meegezogen naar een andere wereld, ook objecten zoals een windmolen, een watertank, en een wagentje worden meegezogen door de portal. Ook zullen er diverse objecten van de TV-crew, die verslag deed over de achtbaan, te zien zijn. Daarnaast is er gebruikgemaakt van rook, lichtjes, geluiden en andere special effects om de beleving van het meezuigen in het zwarte gat te versterken.