Slagharen gaat weer open

Slagharen LogoVrijdag 27 maart opent Attractie- & Vakantiepark Slagharen haar deuren. In 2015 introduceert het park naast nieuwe shows en activiteiten één van de grootste waterparken van Nederland. Op 25 maart jl. heeft de directie bekend gemaakt dat het waterpark Aqua Mexicana in zijn geheel wordt gethematiseerd. Naast een halve kilometer aan glijbanen en meerdere waterfaciliteiten, worden bezoekers ondergedompeld in de Mexicaanse oudheid.

Het thema komt tot uitdrukking in al haar facetten. Er wordt een groot Caribisch piratenschip gebouwd, er komt een Maya tempel met waterval en tientallen meters aan echte Mexicaanse huizen uit de 18e eeuw. Samen met het tropische karakter van badplaatsen als Cancun en Playa del Carmen met palmbomen en stranden vormt het geheel een unieke beleving die ongekend is in Nederland.

Het Spaanse bedrijf Rocas & Design draagt zorg voor de thematisering en decoratie van het waterpark. Rocas & Design behoort tot de wereldwijde top als het gaat om thematisering en bedient parken als Parc Astérix, Moviepark Germany en Bobbejaanland. Directeur Wouter Dekkers: “Door Aqua Mexicana volledig te thematiseren willen wij ons onderscheiden ten opzichte van andere waterparken en onze gasten een beleving meegeven die ze niet snel vergeten”.

Aqua Mexicana gaat open op 1 mei 2015. Het waterpark beschikt over 10 glijbanen, waarvan 3 bijzonder groot en interactief, meerdere waterfaciliteiten en een bubbelbad voor 70 personen. In totaal beslaat het gebied 5.200 m2, zowel indoor- als outdoor.