Heide Park opent de Wüstenflitzer

Heide Park logoHet Duitse attractiepark Heide Park nabij Soltau wil zich komend seizoen wat meer op families met kinderen richten. Voorgaande jaren is er met de komst van de Wing Coaster en omgebouwde hippiebusjes natuurlijk wat meer aan de volwassenen gedacht. Daarom komt Heide Park in 2015 met twee nieuwigheden: een zwembad met sauna in het hotel Port Royal en er is ook een kinderrijschool gebouwd in het park. 

De kinderrijschool draagt de naam Wüstenflitzer, letterlijk vertaald: woestijnracer. Deze attractie is inmiddels feestelijk geopend door de Duitse presentatrice Bettina Cramer en haar twee kinderen. De Wüstenflitzer richt zich op kinderen tussen vier en tien jaar. In deze attractie komen kinderen op een kindvriendelijke manier in aanraking met de verkeersregels. Als ze geslaagd zijn in de rijschool wordt er aan de jonge chauffeurs een heus kinderrijbewijs uitgegeven. Wüstenflitzer is gelegen in de buurt van de Desert Race.

Wustenflitzer

Ook het themahotel Port Royal krijgt een uitbreiding. Er komen ergens in 2015 een klein indoor waterpark met enkele glijbanen, een plonsbad voor kinderen, een groot zwembad en een sauna bij het hotel. Gasten van het hotel kunnen dan gebruikmaken van deze faciliteiten. Afgaande op de concepten krijgt het zwembad echter geen piratenthema, maar zal het oosters geïnspireerd zijn. Wanneer het zwembad en de kinderrijschool precies openen is nog niet bekend.