Plopsaqua De Panne officieel geopend

Plopsaqua LogoDe Belgische Plopsa-keten heeft er sinds afgelopen weekend een gloednieuw indoor waterpark bij! Plopsaqua, het allereerste waterpark binnen de internationale pretparkengroep, werd op zaterdag 21 maart door middel van een geanimeerde openingsshow voorgesteld aan het grote publiek. Tal van genodigden woonden de officiële opening bij. Onder hen waren bekende Vlamingen, waaronder Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts.

Waar het allemaal begon
Plopsaqua versterkt de kust als topbestemming waar je met het hele gezin het hele jaar door terechtkan.’ aldus de heer Weyts. Ook burgemeester van de Panne, Ann Vanheste, was van de partij om het prachtige resultaat van de samenwerking tussen de gemeente en Plopsa te vieren. Vanaf heden kunnen alle inwoners van De Panne tegen een voordelig tarief terecht voor een duik in het splinternieuwe waterpark. De show werd opgeleukt door een spetterend liveoptreden van Wickie de Viking en Prinsessia. Tijdens de openingsceremonie werd eveneens teruggeblikt naar hoe het allemaal begon. Plopsaland De Panne vindt zijn oorsprong in Meli park, dat werd overgenomen door Studio 100 in 1999. Nu, meer dan 15 jaar later, heeft Plopsa met de komst van Plopsaqua maar liefst zes parken op de teller staan.

Adembenemend vuurwerk
We hebben lang uitgekeken naar dit moment. Het resultaat overtreft mijn grootste verwachtingen en we zijn dan ook ontzettend trots op wat ons investerings- en bouwteam verwezenlijkt hebben.’ glundert CEO Steve Van den Kerkhof vol trots. Het openingsfeest werd afgesloten met een adembenemend vuurwerkspektakel. Naast tal van spectaculaire glijbanen waaronder Sky Drop, de hoogste glijbaan van België, is Plopsaqua uniek omwille van de ver doorgedreven thematisering. Centraal staat het populaire televisiefiguurtje Wickie de Viking. ‘De Plopsa-parken worden traditioneel gekenmerkt door hun originele setting en dat is bij Plopsaqua niet anders.’ zegt Gert Verhulst. ‘We kijken met trots terug op het succesvolle parcours dat we afgelegd hebben. Plopsaqua is een mooie bekroning van het harde werk.’

Tickets
Vanaf nu kan het grote publiek dus eindelijk terecht voor een duik in Plopsaqua De Panne. Het wordt aangeraden om tickets op voorafgaand aan het bezoek te reserveren via www.plopsaqua.be vanwege de verwachte drukte na de opening. Een kaartje voor kinderen en volwassenen ≥1 meter kost €18,50. Personen kleiner dan 1 meter betalen €9,99 en kinderen kleiner dan 85 cm hebben gratis toegang tot het zwemparadijs.