Six Flags Great Adventure presenteert: Batman the Ride backwards!

500px-Six_Flags_Great_Adventure_Logo.svg_Six Flags Great Adventure presenteert komend seizoen enkele nieuwigheden waaronder een looping coaster genaamd El Diablo en de bestaande achtbaan Batman the Ride achteruit. Op deze achtbaan uit 1993 zijn de karretjes tijdelijk achterstevoren gemonteerd om de rit voor de bezoeker extra spannend te maken.

Batman the Ride backwards
Vanaf 4 juli tot 7 september rijdt de in 1993 geopende inverted coaster, gebouwd door de Zwitserse firma Bolliger & Mabillard, zijn rondjes achteruit. De twee treinen zijn tijdelijk achterstevoren op de baan gemonteerd. Batman the Ride is 820 meter lang en 32 meter hoog. Tijdens de anderhalve minuut durende rit komt men vijf inversies tegen. Batman the Ride heeft al aardig wat bezoekers laten genieten van de rit: sinds de opening hebben de treintjes maar liefst 27 miljoen ritjes gemaakt! Parkmanager John Fitzgerald is enthousiast over deze ride. ‘De rit is nog intenser dan voorheen. Zelfs de meest intense thrillseekers zullen deze ride niet willen missen.’ aldus Fitzgerald.

El Diablo
De Six Flags keten heeft de uitbreidingen voor de parken in 2015 bekendgemaakt, dit gebeurde in augustus 2014Six Flags over GeorgiaGreat AdventureDiscovery Kingdom en Six Flags Amercia krijgen allemaal dezelfde soort attractie. Een achtbaan die rondjes rijdt in twee verschillende richtingen in een 180 graden looping. Hierdoor worden de bezoekers 360 graden in de rondte geslingerd. In eerste instantie zou de attractie de naam Looping Dragon gaan dragen, hierbij hoorde een Aziatisch thema. De coaster zou in het Golden Kingdom gedeelte komen te staan. Opvallend genoeg hebben het management van het park de naam en het thema veranderd. De looping coaster krijgt nu een duivelser tintje en zal de naam El Diablo gaan dragen. De reden voor deze verandering heeft volgens Fitzgerald te maken met de historie van de staat Jersey. In folklore verhalen zou een duivelse verschijning een belangrijke rol spelen. Dit gaf de doorslag voor de naamsverandering. El Diablo opent al op 3 april.

Speciaal Pasen
Six Flags Great Adventure is door de lezers van USA Today uitgeroepen tot een na beste attractiepark in de Verenigde Staten. Om dat te vieren wil het park iets extra’s doen voor de bezoekers. Tijdens het paasweekend op 3 en 4 april kunnen gasten ’s ochtends paaseieren zoeken in het park. Daarnaast worden er spelletjes georganiseerd. De eerste 100 bezoekers van 12 jaar en jonger worden voorzien van extra prijzen. Daarnaast is heeft het waterpark, Hurricane Harbor, een kleine uitbreiding gekregen. Er is een speciale nieuwe grillplaats ingericht waar bezoekers kunnen genieten van vleesspecialiteiten van de grill. Ook is er in het Cabana Cove gedeelte het een en ander opgeknapt wat betreft de theming. Six Flags belooft ons een tropischere omgeving dan voorheen.