Zowel Thunderbird als Fury 325 voltooien eerste testrit

Thunderbird logoWat hebben de twee Amerikaanse attractieparken Holiday World en Carowinds gemeen? Ze openen beiden dit seizoen een gloednieuwe Bolliger & Mabillard coaster en beide coasters hebben inmiddels hun eerste testrit er op zitten. Holiday Park presenteert vol trots hun Thunderbird en Carowinds stelt Fury 325 aan het publiek voor. Benieuwd naar meer informatie en beeldmateriaal over deze twee coasters?

Thunderbird
Holiday World opent 26 april spectaculaire launched Wing Coaster van Bolliger & Mabillard. De naam is Thunderbird. Deze coaster heeft een opvallende oranje kleur en de pilaren worden bruin. De trein is blauw met geel. Thunderbird heeft een soort boerderijthema toegewezen: het station doet denken aan een boerderij en tijdens de rit razen de karretjes door schuurtjes heen. Thunderbird is 43 meter hoog en 925 meter lang. Aan het begin van de rit worden de bezoekers razendsnel afgeschoten met behulp van een LSM-systeem: binnen 3,5 seconden zit de trein al op zijn topsnelheid! De topsnelheid is 97 k/m per uur, de baan is 925 meter lang en bevat vier inversies. Een ritje Thunderbird gaat ongeveer een minuut en twintig seconden duren. Er zijn twee treinen die elk plaats bieden voor twintig personen. De capaciteit ligt daarmee rond de 1100 personen per uur.

Fury 325
Carowinds, gelegen in Carolina, opent op een nieuwe hyper coaster bij. Fury 325 zal vanaf 28 maart rondjes rijden en onderdeel uitmaken van de skyline van het park. De ride moet de vlucht van een horzel voorstellen, erg romantisch… Fury 325 is ‘s werelds hoogste en snelste gigacoaster geworden. De bouw werd, net als bij Thunderbird, verzorgd door de Zwitserse firma Bolliger & Mabillard. B&M bouwde al eerder coasters voor Carowinds: in 1992 de Vortex, in 1999 Afterburn en in 2010 The Intimidator. Fury 325 is 99 meter hoog en 2,012 km lang! Hiermee wordt het record van langste coaster Steel Dragon 2000 verbroken. De maximale snelheid van Fury 325 bedraagt 153 k/m per uur. De drop heeft een hoek van 81 graden en er zitten geen inversies in de track verwerkt. Een ritje op de Fury 325 duurt drie minuten en 25 seconden. Er zijn drie treintjes met acht karretjes waarin bezoekers in rijen van vier naast elkaar zitten. Elk treintje biedt daarmee plaats aan 32 personen en de capaciteit per uur zal rond de 1450 personen per uur liggen.