Six Flags Fiesta Texas bouwt aan bijzondere achtbaan

Six Flags Fiesta Texas logoMomenteel wordt er in het Amerikaanse attractiepark Six Flags Fiesta Texas druk gebouwd aan een wel heel bijzondere achtbaan: Batman the Ride. Deze coaster lijkt op een spinning coaster van de Zwitserse firma Intamin. Nergens anders op de wereld staat een meer vergelijkbare coaster. Six Flags doet hiermee een goede zet, het ziet eruit als een leuke en spannende uitbreiding op het bestaande attractieaanbod van het park. De achtbaan moet komende zomer opengaan voor het publiek.

De onderste twee lagen van de track staan inmiddels samen met de supports op hun plaats. De lifthill is goed te zien aan de rechterkant van de foto. Nu moeten de twee bovenste lagen van de track nog op hun plaats komen. Batman the Ride wordt, als hij af is, 310 meter lang en 36 meter hoog. De maximale snelheid zal rond de 62 k/m per uur komen te liggen. En in de treintjes gaan acht passagiers tegelijk. In totaal komen er vijf treintjes op de track te staan. Op de track worden speciale magnetische installaties gebruikt, zijn goed te zin in de video, die de karretjes tijdens de rit nog eens een extra zetje geven. Hierdoor tollen de passagiers extra over de kop.