Bellewaerde investeert in 2015 in beleving

Bellewaerde LogoBellewaerde investeert, net als het Belgische park Plopsa, volop in beleving in 2015. Bovenop een nieuwe show, een nieuwe 4D film en een roofvogeldemonstratie, zal het park een aantal topattracties upgraden met special effects, digitale borden met wachttijden installeren en allerhande renovatiewerken in het park uitvoeren. De totale investering voor komend pretparkseizoen bedraagt 4 miljoen euro.

Gold Rush, Stunt & Dive Show
Vanaf 4 april kunnen de bezoekers de gloednieuwe Stunt & Dive Show: Gold Rush ontdekken. Tijdens deze spectaculaire show wordt het publiek ondergedompeld in de jaren 1800 en beleven ze samen met een groep goudzoekers een adembenemend avontuur in en rond een onder water gelopen goudmijn. In de hoop om het goud te vinden, wordt een ultieme hoogtesprong van 25 m uitgevoerd. Voor het eerst in Europa zal deze uiterst gewaagde sprong door twee duikers op hetzelfde moment uitgevoerd worden in een zwembad van slechts 10 m diameter en amper 4 m diep. Omdat deze show vanaf het begin van het seizoen zal worden opgevoerd, zal er een nieuwe overdekte tribune worden gebouwd. Deze tribune wordt uitgerust met special effects en een surround geluidsinstallatie zodat het publiek zich als het ware middenin het avontuur bevindt.

2015_Bellewaerde_GoldRush_Decor_LR

De Kleine Prins (4D) en oofvogeldemonstratie
Ook in de 4D cinema speelt zich een nieuw avontuur af. De Kleine Prins vertelt het meeslepend mooie verhaal van Antoine de Saint-Exupéry waarbij een jonge prins de kijker meeneemt in zijn reis naar planeten die bewoond worden door de meest wonderlijke volwassenen. De belevenis van de film wordt nog intenser dankzij de driedimensionele beelden en de vierde dimensie met de dynamische bioscoopstoelen en andere verrassingseffecten tijdens de voorstelling. Naast de Gold Rush Show en de 4D film worden de bezoekers van Bellewaerde dit jaar extra verwend met een roofvogeldemonstratie op een nieuwe brug over de grote Bellewaerde vijver. Vanaf de zomer kan het publiek van zeer dichtbij kennismaken met indrukwekkende roofvogels met onder andere een zwarte wouw en een woestijnbuizerd.

Special effects, digitale borden en andere investeringen
Naast bovenstaande vernieuwingen investeert Bellewaerde eveneens in extra special effects voor de topattracties van het park.  Zo wordt het indoorgedeelte van de familiecoaster Huracan voorzien van extra licht- & lasereffecten. De Bengal Rapid River krijgt bijkomende watereffecten. Om het comfort van de bezoekers te verhogen, worden er in het park digitale borden geplaatst waarop de wachttijden van de attracties worden vermeld. Daarnaast kunnen de bezoekers met behulp van een nieuwe smartphoneapplicatie hun parkbezoek nog beter voorbereiden. Verder vinden er in het volledige park doorgedreven renovatiewerken plaats.  Zo worden de toiletten van het grootste parkrestaurant volledig vernieuwd. Ook het palendorp in KidsPark krijgt een grondige opknapbeurt. Bellewaerde is er van overtuigd dat met deze investeringen de kwaliteit van het parkbezoek gevoelig wordt verhoogd en de bezoekers zo een onvergetelijke dag vol fun en avontuur samen met hun familie en vrienden zullen beleven!

2015 Bellewaerde_Palendorp_LR