Plopsa-keten investeert 25 miljoen voor seizoen 2015

Plopsa logoDe start van het nieuwe pretparkseizoen nadert voor iedereen met rasse schreden. De Belgische pretparkketen Plopsa kan niet wachten tot het seizoen compleet begonnen is omdat er voor het seizoen van 2015 25 miljoen euro geïnvesteerd is. Dit bedrag was onder andere nodig voor een nieuw zwembadcomplex en een nieuwe attractie. Vorig jaar investeerde het park ook al een fors bedrag, toen ging er maar liefst 12,5 miljoen over de balk.

Plopsaqua
Het eerste Plopsa-waterpark opent de deuren op 22 maart. Plopsaqua is een zwemcomplex van 4.000 vierkante meter groot, gelegen naast Plopsaland De Panne. Naast een 25-meterbad met vier banen komt er een ruim speelgedeelte met drie verschillende zwembaden en zes glijbanen. Bovendien zullen in het zwemparadijs allerhande attracties zoals bubbelbaden, waterkanonnen, een wildwaterbaan en een playhouse met verschillende watereffecten te vinden zijn. De unieke thematisering gecombineerd met verschillende geluid- en lichteffecten garandeert een magische beleving voor iedere bezoeker. Investering van maar liefst 16 miljoen euro.

Plopsaland De Panne
Dit park viert dit jaar de 15e verjaardag! Speciaal voor de verjaardag pakt het themapark uit met een verjaardagsparade waarin populaire Studio 100-figuren de hoofdrol spelen. De parade zal dagelijks te bewonderen zijn op een vast parcours in het park. Daarnaast kunnen alle bezoekers een reusachtige verjaardagstaart bewonderen bij de ingang van het park. Ook de figuren waar het allemaal mee begon, Samson & Gert, worden voor de 15e verjaardag van het park in de spotlights gezet. Speciaal voor de verjaardag kreeg het Kermisplein van Samson & Gert een make-over. In de zone komt een gloednieuwe zweefmolen, krijgen de personages hun eigen standbeeld en worden bestaande decoratie-elementen helemaal opgesmukt.

Plopsa Coo
Dit park opent bij de start van de zomer Dino Splash, een gloednieuwe waterattractie. Dino Splash is opgebouwd rond een reusachtige vulkaan en volledig in dinosaurusthema gedecoreerd. De spectaculaire attractie bevat drie glijbanen. Eén glijbaan krijgt de vorm van een golf en heeft een totale lengte van 125 meter. De twee andere glijbanen, die in een rots overgaan van een gesloten naar een open glijbaan, hebben elk een lengte van zo’n 50 meter en zijn voorzien van speciale licht- en geluidseffecten. De opening staat gepland voor de zomer. Deze investering bedroeg 2 miljoen euro.

Holiday Park
Dit Duitse attractiepark dit seizoen opent de spectaculaire vliegtuigmolen Sky Fly. De attractie vertegenwoordigt een investering van 2 miljoen euro. Het unieke aan ‘Sky Fly’ is dat iedereen zelf bepaalt hoe sensationeel de rit wordt. Door de vleugels van de vliegtuigjes te bewegen kunnen passagiers zichzelf laten bewegen of zelfs over de kop laten gaan. Met een hoogte van 22 meter en een 30 meterslange arm worden snelheden behaald tot 50 km/u.