Lente in de Efteling: live entertainment tussen de voorjaarsbloemen

Efteling logoHoewel de Efteling 365 dagen per jaar geopend is start in april ook in Kaatsheuvel het attractieparkenseizoen. Vanaf 1 april zijn er dagelijks meerdere voorstellingen van de spannende Parkshow Raveleijn en ook van de parkshow Sprookjesboom, Er was eens…. De Gondolettabootjes, waarmee je een romantische vaartocht door de natuur maakt, kregen een opfrisbeurt en de bobsleebaan Bob maakt weer zijn ijsselijk snelle bochten. Sneeuwklokjes, bosanemonen en -hyacinten kleuren het Sprookjesbos prachtig blauw en wit. Meer dan 250.000 bloembollen, 10.000 violen en 16.000 vergeet-me-nietjes brengen overal het lentegevoel. Het voorjaar ontwaakt pas echt wanneer de Efteling tulp als echte tovertulp langzaam van wit naar roze kleurt. In de zomer van 2015 opent de Efteling Baron 1898, een dive coaster voor durfals vanaf 1.40 meter.

Live entertainment voor jong en oud
In het openluchttheater in het Sprookjesbos beleven de Sprookjesboomvriendjes Roodkapje, Wolf, Heks en Assepoester een muzikaal avontuur. In Raveleijn groeien vijf kinderen uit tot volwassen ruiters te paard om samen de wrede overheerser van de stad Raveleijn te bevechten. In deze parkshow spelen echte paarden en raven een hoofdrol. In de weekenden en vakanties ontmoeten bezoekers o.a. Pardoes, Pardijn en Jokie & Jet in het park.

Baron 1898
In de zomer van 2015 opent de Efteling de spectaculaire dive coaster Baron 1898. Deze thrill ride voor durfals vanaf 1.40 meter bevat een rijk gethematiseerd verhaal, dat zich zowel binnen als buiten de attractie afspeelt. Baron 1898 neemt bezoekers straks mee terug naar het tijdperk van de Nederlandse mijnbouw laat 19e eeuw. Als ware mijnarbeiders storten bezoekers in een vrije val van 37,5 meter met ruim 90 kilometer per uur een mijnschacht in.