Nieuw in Aqualibi 2015: Flash

Dit jaar viert Walibi Belgium alweer zijn 40e verjaardag en dat laat het park nabij Waver natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Volgens de huidige berichten zal er geen nieuwe attractie geopend worden in het jubileumjaar, maar in 2016. Dan mogen we een unieke Mack Ride verwelkomen. In 2015 krijgt het waterpark Aqualibi een nieuwigheid, zo was eerder bekend. Sinds vandaag weten we wat deze nieuwigheid is en het draagt de naam ‘Flash’… 

Op 12 januari 2015 sloot Aqualibi tijdelijk de deuren voor het jaarlijkse onderhoud. Maar het waterpark heeft een verrassing in petto bij de heropening, want er werd in alle stilte aan de installatie van een high speed freefall glijbaan gewerkt. De bouwwerkzaamheden worden deze week afgerond en de heropening van Aqualibi staat gepland op zaterdag 24 januari. Dan moet tevens de nieuwe glijbaan Flash openen. Flash is een witte glijbaan met blauwe ‘daylight rings’. Daarnaast is het freefall gedeelte doorzichtig. Het platform bevindt zich op 7,5 m hoogte en door de vrije val van 45° graden kan de bezoeker een snelheid van 50 km per uur bereiken. De glijbaan werd gebouwd door de Nederlandse firma Van Egdom en behoort tot het type 5 in snelheid. Dat is zeldzaam. Er bestaan maar 25 soortgelijke snelheidsduivels ter wereld, waarvan er slechts tien doorzichtig zijn. De dichtstbijzijnde soortgelijke glijbaan bevindt zich in Apeldoorn.