Bouwupdate marathon: Twisted Colossus

Twisted Colossus logoHet winterseizoen in pretparkenland is in volle gang. Helaas betekent dat weinig activiteit in de Nederlandse pretparken. Om de spirit een beetje levend te houden heeft Rocky de Bever vorig jaar een kijkje achter de schermen bij Hellendoorn en Walibi Holland mee mogen maken. Dit jaar introduceren we in het winterseizoen de bouwupdate marathon. Tijdens de bouwupdate marathon bekijken we vijf weken lang op zondag de voortgang op de bouwplaats van vijf verschillende achtbanen die in aanbouw zijn. We trapten met Fury 325 in Carowinds, vandaag is Twisted Colossus uit Six Flags Magic Mountain aan de beurt.

Six Flags maakte eind augustus de uitbreidingen voor de parken in 2015 bekend. Er zijn ongeveer acht grote uitbreidingen waarvan Six Flags Magic Mountain, rollercoaster capital of the world, krijgt de grootste uitbreiding krijgt. Hier komt de Twisted Colussus te staan: een gereviseerde versie van de achtbaan Colossus.

Rocky Mountain Construction zal de verbouwing van de houten coaster tot houten/stalen coaster op zich nemen. Twisted Colossus wordt 37 meter hoog en 1520 meter lang. De drop is 80 graden steil naar beneden. Een ritje zal ongeveer drie minuten en 40 seconden gaan duren. De topsnelheid is 92 km per uur Er komen twee treintjes met zes karretjes. In elke trein is plaats voor 24 personen. Twisted Colossus moet ergens in het voorjaar van 2015 openen. Hopelijk wordt deze deadline behaald want een brand in september gooide roet in het eten.

RMC heeft al eerder achtbanen van Six Flags voorzien van I-Box. De renovatie wordt bijvoorbeeld ook toegepast op de Wicked Cyclone in Six Flags New England. RMC daarnaast bekend van achtbanen als Goliath in Six Flags Great America en Medusa Steel Coaster in Six Flags Mexico. Ook hebben ze de hand gelegd aan de Iron Rattler in Six Flags Fiesta Texas en de helaas dodelijke achtbaan New Texas Giant in Six Flags over Texas.

Bron foto’s: Themeparkreview