Pretparken ondervinden hinder van sneeuwval

Winter Efteling logoVandaag kampten het midden en het zuiden van Nederland met aardige sneeuwval. Ook attractieparken kregen ermee te maken. Het is uiteraard een prachtig gezicht zo’n Winter Efteling gehuld in een dik pak sneeuw maar voor de attracties is het minder lollig. De Efteling heeft noodgedwongen een groot aantal attracties gesloten gehouden. Ook in Toverland, het grotendeels overdekte attractiepark, moesten er een aantal attracties sluiten.

Winter Efteling
De overlast was voor de Efteling het grootst. Zo bleef het gehele sprookjesbos gesloten. Noodgedwongen moest het attractiepark een half uur later dan gepland openen en door de sneeuw zijn veel paden onbegaanbaar geworden. De Efteling is veranderd in een winters wonderlandschap met wat grijze blubbersneeuw op paden die nog wel begaanbaar waren. Ook veel attracties zijn dicht. In eerste instantie waren slechts zes attracties operationeel: PandaDroom, Villa Volta, Droomvlucht, de Stoomcarrousel, Vogel Rok en Carnaval Festival. Later ging ook Fata Morgana open. De watershow Aquanura is van 14.00 tot 18.30 uur elk half uur te zien meldt Looopings.

Daarnaast nog meer gevaar: daken van gebouwtjes dreigen in te storten en met name ijsbaantent heeft veel schade opgelopen. Het dak is scheefgezakt. Bezoekers zijn noodgedwongen opgevangen in het Efteling Theater. Een woordvoerster van het park raadt mensen die nog moeten vertrekken richting de Efteling aan om op een andere dag te komen. Wie wel aanwezig is, mag vanaf half twee ’s middags een vrijkaartje voor een volgend bezoek ophalen. Dat biedt gelukkig troost, zeker als men naar de prijs van een toegangskaartje Efteling kijkt. Het pretpark gaat wegens het slechte weer al twee uur eerder dicht dan gepland: om 18.00 uur.

Toverland
Ook de buitenattracties in het Limburgse pretpark Toverland staan vandaag stil. Er zijn in het winterseizoen nog nauwelijks attracties open in het buitengedeelte maar de enkele attracties die er staan blijven vandaag helaas dicht. Zo kunnen de boomstamattractie Backstroke en de achtbaan Booster Bike niet open. Ook de houten achtbaan Troy blijft gesloten. Daarnaast blijven in het Troy themagebied schommelschip Scorpios en paardenbaan Ithaka gesloten. In Toverland kunnen bezoekers niet rekenen op een vrijkaartje waarop men een andere dag terug kan komen. Het park vindt dit overbodig omdat het grootste gedeelte overdekt is. In plaats van een vrijkaartje ontvingen bezoekers een gratis parkeermunt ter compensatie. Alle overdekte attracties draaien wel gewoon door.