Gwazi Bush Gardens gaat voorgoed dicht

Bush Gardens Tampa logoNieuws uit Amerika! Screamscape meldt dat het Amerikaanse attractiepark Bush Gardens Tampa, gelegen in Florida, de duelling woodie Gwazi begin 2015 voorgoed gaat sluiten. In 2012 en 2013 waren er al geruchten dat er iets met deze coaster ging gebeuren maar men wist niet wat. Nu wel. Naar alle verwachting zullen bezoekers op zondag 1 februari 2015 een laatste ritje kunnen maken in de houten achtbaan. Daarna gaat ie dicht.

Te veel geld
Alleen er zijn geen plannen om de gigantische coaster op korte termijn te slopen, dit zou het park te veel geld kosten en dat is er op het moment niet. Wie weet hoe lang het nog duurt voordat het houten geraamte van Gwazi tegen de vlakte gaat? We moeten het afwachten. Bush Gardens heeft nog geen plannen gepresenteerd waarin de plannen met de lap grond waarop Gwazi staat staan uitgewerkt.

Ruwe ritjes
De in 1999 gebouwde achtbaan van Great Coasters International kampt al langere tijd met problemen. De treinen van Philadelphia Toboggan Coasters zorgden voor een erg ruwe rit. Daarom werden in 2011 de originele treinen vervangen door exemplaren die Great Coasters International zelf had gebouwd. Aan de ene kant natuurlijk te begrijpen dat deze coaster wegens de ruwe ritjes tegen de vlakte gaat. Anderzijds ook jammer want het is een behoorlijk unieke achtbaan.

Funfacts
Gwazi bestaat uit twee banen: de leeuwenbaan die is geel en de tijgerbaan die is blauw. Deze twee dieren zijn ook verwerkt in het logo dat boven de ingang hangt. Zowel de tijgerbaan als de leeuwenbaan zijn 32,1 meter hoog en kennen een drop van 28 meter en 50 graden. Ze zijn 1069,2 meter lang en de topsnelheid bedraagt voor beide banen 82,1 km per uur. Er zitten geen inversies in en een ritje duurt op beide banen tweeënhalve minuut. De capaciteit ligt op 2880 personen per uur. Hieronder nog een antieke pamflet van de toen nog gloednieuwe achtbaan.

Gwazi pamflet