To do’s voor de kerstvakantie 2014

Winter Efteling logoDe kerstvakantie staat voor de deur en dat betekent voor heel veel mensen gezellig samenzijn met familie en/of vrienden. Zelf koken, gourmetten of uit eten gaan zijn activiteiten die bij veel mensen op de to do list voor de kerstvakantie. Maar voor diegenen die eens wat anders willen doen dan zich volproppen met allerhande kerstvoedsel of ‘gezellig’ willen samenzijn met familie en/of vrienden biedt een bezoekje aan een attractiepark uitkomst. Want vele attractieparken in de Europa trekken tijdens de wintermaanden alles uit de kast om een geweldige kerstsfeer voor de bezoeker te creëren. Wie weet zit er voor jou ook wel wat leuks bij. Kijk snel verder voor onze uitgebreide to do list!

Winter Efteling
Dit evenement zal waarschijnlijk wel het grootste en bekendste Nederlandse winterevenement in attractieparkenland zijn. De Winter Efteling bestaat dit jaar namelijk al vijftien jaar en dat is niet zonder reden. Van 6 november tot en met 2 februari kunnen jong en oud zich naar hartenlust uitleven op de schaatsbaan, ijsglijbaan of de 450 meter lange langlaufbaan. Daarnaast is er ook nog de Beierse wintermarkt waar lekkernijen als glühwein, stroopwafels, soep en worst te verkrijgen zijn. Elke winteravond wordt afgesloten met nieuwe Tiesto Aquanura show, die in het donker op zijn mooist is. En als het dan nog niet genoeg is is het voor bezoekers ook nog mogelijk om oud en nieuw in de Efteling te vieren, compleet met vuurwerk en champagne!

Winter Slagharen
Niet alleen de Efteling maar ook Attractiepark Slagharen wordt omgetoverd tot winterwonderland tijdens Winter Slagharen. Er is dit jaar een heuse schaatsshow: Slagharen on Ice. Er staan vuurkorven door het gehele park,  de Kerstman is aanwezig met kerstelfjes en er kan geschaatst worden op de indoor of outdoor schaatsbaan. Wie trek heeft gekregen van al deze winterse activiteiten kan terecht bij de eetkraampjes waar winterse lekkernijen zoals glühwein worden verkocht. Als afsluiter van de dag is er elke avond een spectaculaire slotshow met vuurwerk, lampjes en lasers. Genoeg te doen dus, je zou bijna vergeten dat de gewone attracties ook nog geopend zijn… Winter Slagharen is elk weekend in december en op Tweede Kerstdag geopend. Bekijk hier onze review van Winter Slagharen 2013.

Magische Winterweken
In Toverland vinden de Magische Winterweken van 20 december tot en met 4 januari, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur plaats. Op 28, 29 en 30 december zijn de Magische Winteravonden en is het park zelfs geopend van 10.00 tot 22.00 uur. De attracties in het Land van Toos, Magic Forest en het Troy-gebied zijn geopend. De Magische Vallei is gesloten. In het Land van Toos word je warm ontvangen door gospel gezang. En met oude ambachten, zoals houtsnijden, glasblazen en kaarsen maken, kom je in Magic Forest met zijn vrolijke Tirolerband helemaal in de wintersportsfeer. Kies jij ervoor om toch het donker in te gaan en een ritje te wagen in Troy? Warm je handen nog even bij het vuur en luister naar het Charles Dickens koor, voordat je nog een ritje waagt in de Booster Bike! Sluit de avond, onder het genot van een warme chocolademelk, goed af met de spectaculaire lasershow bij de Backstroke.

Plopsa Indoor Coevorden
In Plopsa Indoor Coevorden beleef je dit jaar een onvergetelijke kerst samen met Bobo! Je geniet er van een supergezellige kerstsfeer, de vele Meet & Greets met je favoriete Plopsa-vriendjes en een leuke show met het coolste konijn van Nederland: Bobo! Fans van Bobo worden tijdens de kerstvakantie verwacht in Nederlands enige Plopsa Indoor park. Van 20 december t/m 4 januari geeft het populairste konijn van Nederland het beste van zichzelf in een spetterende Bobo-kerstshow!

Winter Wonderpark Duinrell
Kom deze kerstvakantie naar Duinrell en beleef het gloednieuwe Winter Wonderpark Duinrell met volop vermaak voor het hele gezin. Het gehele park is versierd met lichtjes en kerstbomen, er is een looporkest, men kan op de foto met de kerstman en er is een levende kerststal. Ook kan je knutselen met de knutseltafel of luisteren naar verhalen van de verhalenverteller. Daarnaast vindt er deze winter in Duinrell de SBS6 Wintershow plaats, gepresenteerd door Sita. Genoeg van al deze activiteiten? Dan kun je opwarmen bij een van de verschillende kampvuren terwijl je geniet van warme chocolademelk met marshmallows. Winter Wonder Park Duinrell is van 20 december t/m 4 januari dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

Over de grens – Disneyland Parijs
Wanneer je tijdens de kerstvakantie buiten Nederland verblijft of je gewoon alle Nederlandse parken al bezocht hebt is het ook mogelijk om in het buitenland naar een attractiepark te gaan. Grote parken zoals Disneyland Parijs of Europa Park pakken in de decembermaand ook altijd groots uit. Disneyland Parijs is tot en met 7 januari ondergedompeld in de kerstsfeer. Er is ten eerste een speciale kerstparade waarin de kerstman ook meeloopt en ten tweede is er ‘s avonds en nieuwe prachtige Disney Dreams show. In deze show rond het kasteel van Doornroosje neemt Olaf de sneeuwpop uit Frozen ons mee in een magische show met alle klassieke Disney figuren en adembenemende effecten. Het pareltje van Disneyland Parijs is misschien nog wel de gigantische kerstboom op Town Square.

Over de grens – Europa-Park
Het enorme, Duitse Europa-Park is tussen 22 november en met 11 januari ook omgebouwd tot winterwonderland. 2,5 miljoen lichtjes, 2.500 dennenbomen, tientallen kampvuren en talloze versieringen zorgen voor een echte wintersfeer in het gehele park. Er zijn naast de bekende attracties vele extra winterattracties zoals een typisch Duitse kerstmarkt, een reuzenrad van 55 meter hoog, een ijsbaan, een kinderwonderland, een kinderskischool en een sneeuwhelling. Maar er zijn ook volop shows die passen bij deze tijd van het jaar: een wintercircus, een ijsshow, een lichtparade en een musical.

Over de grens – Phantasialand
Phantasialand, nabij Keulen, doet van 23 november tot en met 12 januari ook vrolijk mee aan de kersthype: het evenement Wintertraum wordt ingelast. Tijdens dit winterevenement zijn er een grote schaatsbaan, een grote kerstboom, vier shows, sneeuw en in China Town duizenden lampjes te zien. ’s Avonds wacht je een heel bijzondere show in de themawereld Mexico: Tiempo de Fuego is een buitengewone wisselwerking tussen fascinerende projecties, acrobatische vuurtrucs en adembenemende vuurfonteinen. Met Die magische Rose wordt elke Wintertraum afgesloten; een wintersprookje met romantisch aangeklede acteurs en vuurwerk op de Kaiserplatz.