Dolfinarium op punt van overname

Dolfinarium logoHet Dolfinarium in Harderwijk staat op het punt te worden overgenomen door het Spaanse Aspro Parks. De onderhandelingen bevinden zich in de afrondende fase, zegt directeur Marten Foppen van het Harderwijkse zeedierenpark. De overname betekent dat de grote bazen van het Franse Compagnie des Alpes geen zeggenschap meer hebben over het Dolfinarium.

Het dolfinarium is sinds 2001 in handen van de Franse onderneming Compagnie des Alpes. Die heeft het volgens Foppen om strategische redenen in de etalage gezet. De Fransen blijven wel eigenaar van onder andere attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen. Aspro Parks is een van de grootste exploitanten van amusementsparken in Europa. Aspro Parks bezit al vijf dolfinaria in Europa, waaronder Boudewijn Seapark in België.

Ook speelpark Linnaeushof en het Zeeuwse Deltapark Neeltje Jans zijn in handen van Aspro. Foppen verwacht dat het Harderwijkse dolfinarium kan profiteren van de expertise die de Spanjaarden in huis hebben op het gebied van zeedierparken. In Boudewijn Seapark zijn naast dierenshows ook enkele mechanische attracties te vinden, waaronder een achtbaan. Of we dat soort rides in de toekomst ook in het Nederlandse Dolfinarium kunnen verwachten, kan de directeur nog niet zeggen.