Toverland begonnen met sloop Woudracer

Attractiepark Toverland logoHet moment is daar: Attractiepark Toverland is onlangs begonnen met de eerste sloopwerkzaamheden rondom de bobsleebaan Woudracer. Voor de start van het nieuwe seizoen op 28 maart 2015 moet er een nagenoeg exacte kopie van de Woudracer komen. De huidige baan is versleten en zou daarom niet meer aan de veiligheidseisen voldoen. Ook moet de wachtrij aangepakt worden. Hoe de nieuwe attractie gaat heten wordt pas in het voorjaar van 2015 bekend. Wat wel bekend is, is dat de grote bocht in Magic Forest niet meer terugkomt in de nieuwe lay-out van de attractie.

De foto’s zijn afkomstig van Toverlandfansite.

Koeien?
De nu nog kale Woudracer zal omgebouwd worden tot een heuse Tiroler bobslee met een Alpen-thema. De gehele baan zal overdekt worden, mogelijk om zo op de lange termijn te besparen op onderhoudskosten omdat de baan nu minder gevoelig is voor weersomstandigheden, en de bezoekers zullen door een Tirools berggebied met dennenbomen sjezen. Misschien komen we onderweg ook wel koeien tegen? Ook de naam Woudracer gaat veranderen maar er is nog geen nieuwe naam bekend. Tevens grijpt Toverland de gelegenheid aan om de attractie een achtergrondverhaal mee te geven, dat te maken heeft met een mysterieuze machine zoals ook te zien is op de bouwtekeningen hieronder. De bouwtekeningen verraden dat er ook een kleine kinderspeelplaats bij de nieuwe attractie komt te staan.

Geen verrassing
Dat de Woudracer gesloopt zou worden is geen verrassing. Looopings.nl vermoedde in mei al dat de bobslee gesloopt zou worden om plaats te maken voor een nieuwe attractie. Niet veel later gaf de directeur van Toverland, Caroline Kortooms herself, toe dat de Woudracer in de toekomst tegen de vlakte gaat en plaats zal maken voor een soortgelijk exemplaar. En in augustus werden er ineens fluorescerende paaltjes gespot naast de Woudracer. Kortooms vertelde dat Toverland graag van de Woudracer af wilde en ook van de lange wachttijden bij de attractie. Of de wachttijden bij de nieuwe Tiroler bobbaan ook drastisch verminderd zullen worden is nog even afwachten. Wanneer de nieuwe bobsleebaan open moet gaan voor het publiek is helaas nog onbekend.