Oud en Nieuw in de Efteling

Winter Efteling logoOp 31 december wordt de jaarwisseling in de Efteling gevierd met een sprookjesachtig Oud & Nieuw feest dat start om 19.00 uur. Het wordt een gezellige avond voor de hele familie met sfeervolle live optredens op meerdere podia, zowel in het IJspaleis als op diverse pleinen. Bijzonder is de primeur van de Tiësto-Aquanura show. Deze show op een dancemix van bekende Tiësto en Efteling-klassiekers wordt voor het eerst openbaar vertoond. Het feeëriek verlichte Sprookjesbos en alle attracties blijven zelfs open tot middernacht!

Bubbels en een warme oliebol
De parkshow Raveleijn, met paarden en raven, is ’s avonds drie keer te zien. Natuurlijk ontbreken ook de vreugdevuren en lekkernijen zoals soep, warme chocolademelk of glühwein niet. Op 31 december is er volop live entertainment, met onder andere de Sprookjesbosbewoners, Baby Blue en het Efteling-gospelkwartet ‘De Lichtpuntjes’. Samen met Pardoes en Pardijn, de Vuurprins en de Sneeuwprinses wordt op de Brink afgeteld naar twaalf uur. Daarna zal het spetterende vuurwerk losbarsten terwijl de bezoekers genieten van een glas bubbels en een warme oliebol. Na middernacht wordt het nieuwe jaar feestelijk ingeluid met live optredens op de Efteling Brink.

Aquanura en Tiësto
De Efteling ontwikkelde in samenwerking met de wereldberoemde DJ Tiësto een nieuwe Aquanura-show. Meer dan 200 fonteinen met muziek, vuur en licht dansen mee op Tiësto’s techno beats. De Tiësto-Aquanura show krijgt met Oud & Nieuw zijn primeur en is daarna pas weer in het voorjaar te zien. Voorafgaand aan de primeur zijn ook de originele show en De Tweede Efteling Symfonie op de Vonderplas te bewonderen om 20.00, 21.00 uur. De Tiësto-Aquanura shows zijn daarna te zien om 22.00, 23.00 en 01.00 uur.

Beperkt aantal tickets
Voor het Efteling Oud & Nieuw Feest is een beperkt aantal speciale tickets beschikbaar, die vanaf 19.00 uur toegang tot het park geven. Alle attracties zijn geopend wanneer de weersomstandigheden het toelaten, behalve de waterattracties Piraña en De Vliegende Hollander. Hier wordt momenteel onderhoud aan gepleegd. De strijd tegen de wrede overheerser van de magische stad Raveleijn is in de avond extra bijzonder door de belichting en het gebruik van vuur. De schaatsbaan in het IJspaleis is gekoppeld aan een 384 m2 grote buitenschaatsbaan. Bezoekers kunnen naar beneden glijden van een echte sneeuwglijbaan, langlaufen door een oudhollands decor of slenteren langs de sfeervolle Beierse Markt.

Openingsdagen en tijden Winter Efteling
– T/m zondag 1 februari 2015
– Doordeweekse dagen: 11.00-18.00 uur
– Weekenden: 11.00-19.00 uur
– Kerstvakantie (20 dec. t/m 4 jan.): 11.00-20.00 uur
– Oudejaarsdag 31 december 2014: 11.00-18.00 en 19.00-01.00 (attracties tot 00.00 uur open)