Attractiepark Slagharen sluit Thunder Loop

Slagharen LogoHet nieuws kwam niet onverwacht maar het is toch ontzettend balen. De populaire achtbaan Thunder Loop, tot 2010 genaamd Looping Star, in Attractiepark Slagharen is gesloten. Helaas kwam de attractie niet meer door de veiligheidskeuring, zoals eerder door het park ook al was voorspeld, en is daarom sinds 3 november 2014 gesloten. Het ziet er niet naar uit dat de 35 jaar oude golden oldie op korte termijn zal openen.

Dure verfbeurt
‘Wij moeten in ons achterhoofd houden dat deze oude dame in de laatste levensfase is gekomen en dat wij langzaam maar zeker afscheid moeten gaan nemen van een icoon.’
 aldus de directie halverwege het seizoen van 2014. Dat moment van voorgoed afscheid is nu misschien aangebroken. Attractiepark Slagharen geeft aan dat er alles aan zal worden gedaan om de Looping Star bij de opening van het volgend seizoen weer rijdend te hebben. Maar de geruchten dat de directie op zoek is naar een waardige vervangen doen tevens de ronde. Opmerkelijk is is het feit dat Slagharen de coaster afgelopen seizoen nog een dure verfbeurt heeft gegeven. Wanneer de mogelijke sloop plaats gaat vinden is nog niet bekendgemaakt.

Funfacts
De stalen Superachtbaan Looping Star werd in 1979 gebouwd door de Duitse firma Schwarzkopf. Datzelfde jaar is de achtbaan in Attractiepark Slagharen geopend. De eerste rit werd gemaakt door niemand minder dan Pieter van Vollenhoven. Looping Star was toen een spectaculaire trekpleister van formaat. De achtbaan kreeg in 2002 de naam Looping Star en in 2010 werd de attractie omgedoopt tot Thunder Loop. Thunder Loop is 592 meter lang, kent een topsnelheid van 77 km per uur en een ritje duurt ongeveer een minuut en 40 seconden. De track kent een inversie namelijk de looping. De capaciteit per uur ligt op 1700 personen. Sinds 2008 zijn er videocamera’s in de treintjes gemonteerd waardoor de hele rit na te bestellen is bij de uitgang van de achtbaan.