Bouwupdate II Wicked Cyclone Six Flags New England

Six Flags New England logoSix Flags maakte eind augustus de uitbreidingen voor de parken in 2015 bekend. Er zijn ongeveer acht grote uitbreidingen waaronder de verbouwing van de achtbaan Cyclone tot Wicked Cyclone in Six Flags New England. Rocky Mountain Construction zal de verbouwing van de houten coaster tot houten/stalen coaster op zich nemen. De bouw van de achtbaan volgen we op de voet. Daarom nu een 2e bouwupdate. Tip: bekijk ook onze eerdere bouwupdate eens.

Wicked Cyclone wordt 33 meter hoog en 1010 meter lang. De drop is 79 graden steil naar beneden. Een ritje zal ongeveer anderhalve minuut gaan duren. De topsnelheid is 89 km per uur en de baan bevat enkele overbanked turns en drie indrukwekkende inversies waaronder een ‘200 degree stall’. Dit wordt ’s werelds eerste 200 degree stall dus daarmee heeft Six Flags New England een mooie primeur te pakken. Er komen twee treintjes met zes karretjes. In elke trein is plaats voor 24 personen. Wicked Cyclone moet ergens in 2015 openen.

RMC heeft al eerder achtbanen van Six Flags voorzien van I-Box. De renovatie wordt bijvoorbeeld ook toegepast op de Colossus in Six Flags Magic Mountain. RMC daarnaast bekend van achtbanen als Goliath in Six Flags Great America en Medusa Steel Coaster in Six Flags Mexico. Ook hebben ze de hand gelegd aan de Iron Rattler in Six Flags Fiesta Texas en de helaas dodelijke achtbaan New Texas Giant in Six Flags over Texas.