Efteling gaat sprookjesmusical maken over Pinokkio

Efteling logoIn het najaar van 2015 komt de Efteling met een compleet nieuwe musical over het bekende sprookje Pinokkio. Medio september is de sprookjesmusical exclusief te zien in het Efteling Theater. Pinokkio wordt een sprookjesmusical voor en door kinderen. Tijdens iedere voorstelling spelen namelijk weer volop kinderen mee, waarvan het grootste deel eenmalig.

Deze bijzondere vorm van theater, waarin honderden kinderen uit Nederland en Vlaanderen voor één keer de unieke kans krijgen mee te spelen in een echte musical, is de laatste jaren kenmerkend voor de producties van de Efteling. Het creatief team van de sprookjesmusical Pinokkio bestaat uit:

Regie: Jerry Rijstenbil
Script- en liedteksten: Allard Blom
Muziek: René Merkelbach
Licht: Wim Dresens
Geluid: Jeroen ten Brinke
Techniek: Jeroen Frijters
Decor: Robert Jaap Jansen
Kostuums: Carla de Kroon
Hoofd Theaterproducties: Sandra in ’t Groen
Manager Live Entertainment en Theaterproducties: Jeroen Zwartjes
Producenten: Fons Jurgens en Olaf Vugts, Efteling Theaterproducties

Samen gaan zij aan de slag om van de musical een bijzonder avontuur te maken voor jong en oud. Pinokkio wordt de 13e musical van Efteling Theaterproducties en wordt geheel in eigen huis gemaakt. De komende tijd gaat de Efteling op zoek naar volwassen acteurs voor o.a. de rollen van Fee en Gepetto. Maar de zoektocht zal vooral gericht zijn op de hoofdrolspeler Pinokkio, die gespeeld zal worden door een jongetje van ongeveer 11/12 jaar. In het voorjaar van 2015 zal de Efteling bekend maken hoe kinderen zich aan kunnen melden voor de eenmalige gastrollen. De sprookjesmusical Pinokkio is vanaf september 2015 exclusief te zien in het Efteling Theater op woensdag, zaterdag en zondag.
Meer informatie op www.efteling.com/theater.

Pinokkio Efteling