Europa-Park is zeven weken lang Duitslands grootste Winterwonderland

Europa ParkMet onder andere 2,5 miljoen lichtjes, 2.500 kerstbomen, 25 kampvuren en ontelbare decoraties is Europa-Park deze winter weer omgetoverd tot een magisch Winterwonderland. De 14e winteropenstelling start op 22 november en duurt voor het eerst zeven weken, dus tot en met 11 januari 2015 (m.u.v. 24 en 25 december). Er zijn naast de bekende attracties vele extra winterse attracties zoals een typisch Duitse kerstmarkt, een reuzenrad van 55 meter hoog, een ijsbaan, een kinderwonderland, een kinderskischool, een sneeuwhelling en enkele exposities. Maar op het programma staan ook talloze shows die passen bij deze romantische tijd van het jaar: een wintercircus, een ijsshow, een lichtjesparade en een musical. Als Koning Winter het weer binnen de perken houdt, zullen ook de nieuwste attracties (“Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys” en houten achtbaan “Wodan”) geopend zijn.

Achtbanen, attracties en winterse activiteiten
Behalve bij extreme weeromstandigheden, kunnen bezoekers deze winter gebruik maken van een zevental achtbanen. Zo zal voor het eerst ook “Wodan – Timburcoaster” de poorten openen. De dit jaar geopende attractie “Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys” zal eveneens een winterprimeur beleven (extreme weersituaties voorbehouden). In de grootste indoor-attractie van het park gaan bezoekers op reis door het gigantische micro-kosmos van de 2 millimeter metende Minimoys. Natuurlijk zijn alle andere attracties met uitzondering van de waterattracties en enkele buitenachtbanen gewoon in bedrijf. Daarnaast zijn er nog vele speciale winterse attracties. Kinderen kunnen bijvoorbeeld met een ski-scooter rijden of hun eerste ski-les volgen. Ook kan men met een band van een sneeuwhelling roetsjen of op de schaats rondjes draaien op een ijsbaan. Ook in het grote overdekte kinderwonderland hoeven kinderen zich geen moment te vervelen . In het Portugese themagebied staat een reuzenrad van 55 meter van waaruit men een geweldig uitzicht heeft over het versierde park. Bij Slot Balthasar is nog een middeleeuwse Christkindl-markt.

Een ‘lekkere’ winter
Je loopt in Europa-Park niet alleen van land naar land, maar tijdens de winteropenstelling loop je er ook van de geur van vers gebakken Lebkuchen, via gepofte kastanjes naar warme glühwein, eierpunch en andere lekkernijen. Ook kun je in de themagebieden terecht voor de typische specialiteiten uit de gepresenteerde landen. In Zwitserland kan men terecht voor echte Walliser raclette, kaasfondue en Zwitserse kaassoep en in op de kerstmarkt in het Duitse themagebied vind je Merguez-worstjes en Rostbratwurst. In het Spaanse gedeelte kun je bij een heuse ijsbar terecht voor een ‘hartversterkertje’.

Fantastische wintershows
Europa-Park staat bekend om haar uitgebreide entertainment-aanbod. Ook tijdens de winteropenstelling is het programmaboekje weer goed gevuld. In de entreeprijs is bijvoorbeeld ook een hoogstaande circusvoorstelling van zo’n 50 minuten begrepen. Op het evenementen-terrein, in een originele circustent, vertonen internationale artiesten dagelijks hun bijzondere kunsten. Eveneens kan men genieten van de ijsshow ‘Surpr’Ice, de verloren pinguin’ en in het Globe Theater kun je getuige zijn van een swingende kerstmusical. Lichtjes en lichteffecten zijn er volop bij de lichtjesparade die elk avond door het park trekt en het lichtspektakel “Luna Magica” .

Exposities “Rolf Knie – Zirkus” en “Ulrich Damrau”
In het stationsgebouw van de hoogste achtbaan van het park, Silver Star (73 meter) is deze winter een tentoonstelling te zien met werken van de Zwitserse kunstenaar Rolf Knie. Als telg uit de beroemde Knie-dynastie heeft hij jarenlang opgetreden als clown om zich daarna toe te leggen op de schilderkunst. Zijn thema’s komen uit de circuswereld en zijn doeken worden ‘vrolijk en direct’ genoemd.

Op 30 november opent nog een tweede expositie. Hierin staat het werk van de in 2007 gestorven Ulrich Damrau centraal. Meer dan 25 jaar was hij als architect verantwoordelijk voor de omzetting van het Europese thema in het attractiepark. In de expositie worden originele foto’s, tekeningen en maquettes getoond. Met deze expositie herdenkt men de 100ste verjaardag van de man die een belangrijke stempel op het park gezet heeft. Beide exposities zijn gratis te bezoeken.

Overnachten in winterse sferen
Voor wie geen genoeg kan krijgen van de winterse sfeer, bieden de vijf bijzondere themahotels van Europa-Park volop mogelijkheden om dat gevoel vast te houden. In de 4-sterren-belevenishotels “Colosseo”, “Castillo Alcazar”, “El Andaluz” , “Santa Isabel” en “Bell Rock” kunnen gasten naast zachte bedden ook genieten van het Italiaanse “dolce vita”, het Spaanse temperament, het Portugese kloosterleven en de sferen van New England. Een arrangement voor twee volwassenen en twee kinderen (4-11 jaar) bestaande uit een overnachting met een uitgebreid ontbijtbuffet, inclusief twee dagen toegang tot het park, is er deze winteropenstelling al vanaf 453 Euro. Reserveren kan via www.europapark.de. Echte avonturiers overnachten in de verwarmde blokhutten van het Camp Resort. Eenzelfde pakket kost dan 356 Euro.

Algemene informatie
Tijdens de winteropenstelling kost een kaartje € 35, kinderen van 4-11 jaar betalen € 30. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis entree. Het park is van 22 november 2014 tot en met 11 januari 2015 (m.u.v. 24 en 25 december) dagelijks geopend van 11 tot 19 uur.