Review: lights, camera, scream! Scarezone HFN 2014

Logo HFN 2014Nadat de aftrap van de Halloween Fright Nights 2014 in Walibi Holland achter de rug is, is het tijd om eens te gaan reviewen. Dit jaar geen Haunted Houses in de uitgebreide review maar Scarezones. Vorige keer was het de beurt aan Scarezones Campsite of Carnage, Scarecrows, ThingsFiësta de los Muertos en Quarantaine. Nu reviewen we lights, camera, scream! 

Niet voor kinderen
Scarezone Quarantaine ligt in Walibi Play Land, het kindergedeelte van het park. Toch is dit geen Scarezone voor kinderen! Via het pad langs de Splash Battle kun je de Scarezone betreden of je kiest ervoor om het pad langs de Tomahawk te nemen dan kom je er ook. De aankleding van de zone is niet buitengewoon. Er staan enkel wat spandoeken met lichten, een soort mini-filmset, waarvoor men met de scareactors kan poseren. Voordeel hiervan is dat de foto’s mooi lukken vanwege de sterke belichting, iets dat in de rest van het park ontbreekt.

Grime en kostuums
Er lopen een stuk of zes scareactors rond in deze zone. Het zijn allemaal beruchte figuren uit de beroemdste horrorfilms. De ene heeft een kettingzaag, de ander is een mummie. Je vind hier voor elk wat wils. De grime en de kostuums zijn in deze zone wel van hele hoge kwaliteit. De scareactors zien er heel erg griezelig uit en we durven wel te zeggen dat dit op de actors uit Quarantaine na de engste personages zijn! Ja de scarezone is qua actors erg mooi gedaan maar qua decoratie kan het nog wel wat beter vonden wij.

Veel op de foto
Ook was het jammer dat nagenoeg elke actor constant bezig was om te poseren voor foto’s en daarom was er erg weinig tijd om de bezoekers aan het schrikken te maken. Het zou, zeker gezien de oppervlakte van de Scarezone, leuker zijn geweest als er wat meer actors waren geweest zodat er mensen ook aan het schrikken gemaakt konden worden. Of dat de bestaande groep acteurs zich hadden opgesplitst zodat de ene helft kon poseren en de andere helft rond kon lopen en dan na een kwartier bijvoorbeeld wisselen van rol. Hoe dan ook, het is een leuke zone met prachtige actors!