Walibi Belgium krijgt nieuwe Mack Ride in 2016

Walibi-Belgium-Logo-Liggend1

Walibi Belgium heeft afgelopen weekend tijdens een fanmeeting van Themepark aangekondigd dat het park er in 2016 een unieke major ride van Mack Rides bij zal krijgen. Opmerkelijk want enkele weken terug kondigde zusterpark Walibi Holland ook al een er in 2016 een nieuwe coaster van Mack Rides bij te krijgen. Is het twee halen een betalen bij Mack?

Dertien jaar sitlstand
Walibi Belgium is hard toe aan een nieuwe attractie. Sinds de opening van de darkride Challenge of Tutankhamon in 2003 is er geen enkele attractie meer bijgekomen in het attractiepark nabij Waver. Het ligt volgens Looopings voor de hand dat ook de Belgen een spectaculaire achtbaan hebben besteld, maar dan met een uniek element erin verwerkt. Zou Walibi Holland dan een standaard model achtbaan geleverd krijgen van Mack? Enfin, we zijn al blij dat er na dertien jaar stilstand eindelijk eens actie ondernomen wordt om een nieuwe attractie te bouwen. En als we het pretpark mogen geloven, gaat het om een wereldprimeur.

Wereldprimeur
Blijkbaar begon Walibi Belgium zelf ook door te krijgen dat er iets moet gebeuren om het pretpark terug op de kaart te zetten. Jaren geleden kende Walibi Belgium nog hoogtijdagen waarin jaar na jaar grote nieuwe attracties geopend werden waaronder inmiddels verdwenen achtbanen zoals de Tornado. ‘Het grote probleem van Walibi Belgium is het ontbreken van nieuwe attracties. In feite zijn er al tien jaar geen attracties bijgekomen.‘ gaf directielid Dominique Fallon toe. ‘We moeten absoluut iets vinden dat totaal nieuw is op de markt. We zijn op zoek naar een primeur in Europa en misschien zelfs een wereldprimeur.