Review: Quarantaine Scarezone HFN 2014

Logo HFN 2014Nadat de aftrap van de Halloween Fright Nights 2014 in Walibi Holland achter de rug is, is het tijd om eens te gaan reviewen. Dit jaar geen Haunted Houses in de uitgebreide review maar Scarezones. Vorige keer was het de beurt aan Scarezones Campsite of Carnage, Scarecrows, Things en Fiësta de los Muertos. Nu reviewen we Quarantaine.  

Eng en bloederig
Scarezone Quarantaine is te vinden op het plein bij de Robin Hood. Men kan de Scarezone aan twee kanten betreden: vanaf de Space Shot richting Robin Hood of langs de Excalibur en dan richting Merlin’s Castle en Robin Hood. Dit zal op Campsite of Carnage na zo ongeveer de grootste Scarezone zijn op de Halloween Fright Nights. Het is ook de griezeligste Scarezone zo vonden wij. De zombieachtige personages zien er eng uit en ook erg bloederig. Ze slenteren heen en weer tussen de ene poort nabij de Space Shot en Merlin’s Castle.

Veel zombies
In de Scarezone lopen heel veel zombies rond. Zo is er een cheerleaderzombie zie iedereen achterna huppelt terwijl ze met pompons zwaait. Af en toe krijgt er ook iemand een pompon in zijn of haar gezicht gezwaaid wanneer de cheerleader achter iemand aanloopt. Ook is er een hotdogverkoper, compleet met schort en hoedje. Hij strompelt heen en weer door de zone en als hij je aan het schrikken maakt doet hij dat rammelend met een bus ketchup. Deze verkoper wil je echt niet tegenkomen!

Keihard schreeuwen
Ook was er een zombie baseballspeler met een knuppel en een moeder met een baby die ook erg griezelig was. De moeder strompelde dan op bezoekers af waarna ze onder luid gegil de babypop bijna in hun gezicht drukte. Een politieman met een fluitje bezorgde ook kippenvel bij menig bezoeker. Daarnaast waren er nog een zombiehouthakker, een eng figuur in een boomhut die midden op het plein bij de Robin Hood gebouwd was en een kleine, rondrennende dame met een kettingzaag. Als klap op de vuurpijl zaten er nog mannen in de bosjes verstopt die, wanneer het licht begon te knipperen, naar voren renden en keihard schreeuwden. Griezelig!

Dik tevreden
Ja Quarantaine is een hele leuke Scarezone. Hij mag dan niet zo mooi in elkaar steken als Campzone of Carnage en de aankleding is niet zo mooi als die van Fiësta de los Muertos maar hij is wel heerlijk griezelig. De actors zien er prachtig uit, de muziek is goed, de belichting en de decors zijn mooi en de dikke mist die er hangt maakt het geheel helemaal af. Misschien dat er volgend jaar nog wat meer actors bij zouden kunnen want omdat het een grote zone is zijn de actors al gauw in de grote minderheid vergeleken met het aantal mensen dat er rondloopt. Maar we zijn dik tevreden over deze zone!