Review: Scarecrows Scarezone HFN 2014

Logo HFN 2014Nadat de aftrap van de Halloween Fright Nights 2014 in Walibi Holland achter de rug is, is het tijd om eens te gaan reviewen. Dit jaar geen Haunted Houses in de uitgebreide review maar Scarezones. Vorige keer was het de beurt aan Scarezone Campsite of Carnage. Nu reviewen we Scarecrows, de opvolger van Anton Freak.

Grote stroman
Scarezone Scarecrows bevindt zich vlakbij de Crazy River, op het plein bij de wafelkraam. Men gaat aan de kant waar voorheen de kinderboerderij stond door een mooi versierde poort en als je vanaf de kant van Club Psyké komt kom je langs een grote stroman met lichtjes als ogen. De aankleding in deze Scarezone is mooi gedaan, vergeleken met Anton Freak ziet het er nu echt vele malen beter uit. De decoratie bestaat uit hooibalen, pompoenen en maisstengels. Daarnaast staan er kruizen waarop vogelverschrikkers vastgepind zijn.

Achtervolging
Op vele kruizen staan gewoon poppen die eruitzien als vogelverschrikkers. Maar sommige kruizen worden bemand door scareactors die eveneens gekleed zijn als vogelverschrikkers. Nietsvermoedende voorbijgangers werden regelmatig opgeschrikt door vogelverschrikkers die van de kruizen afsprongen en de achtervolging inzetten. De scareactors zagen er prachtig uit en waren ook erg eng verkleed. Hun gezichten waren pompoenen en velen hadden zwarte capes aan. Ook liep er een vogelverschrikker rond met een heksenhoed op.

Op stelten
Dan was er nog de grootste vogelverschrikker van allemaal: de steltloper. Deze vogelverschrikker was ruim tweeënhalve meter lang en omdat hij een zwarte cape droeg viel hij totaal niet op in de donkere nacht. Vele bezoekers schrokken zich een hoedje wanneer deze vogelverschrikker ineens achter hen stond en een rammelend geluid maakte. Veelal werd hij vergezeld door een kleinere vogelverschrikker die met een schep over de grond sleepte. Hierdoor ontstond een ratelend geluid. Ja het was een mooie scarezone, zeker ook qua aankleding. Maar de karakters uit Anton Freak zagen er wel enger uit dan deze stromannen.