Review: Campsite of Carnage Scarezone HFN 2014

Logo HFN 2014Nadat de eerste avond van de Halloween Fright Nights 2014 in Walibi Holland achter de rug is, is het tijd om eens te gaan reviewen. Dit jaar geen Haunted Houses in de uitgebreide review maar Scarezones. We trappen af met een nieuwe Scarezone: Campsite of Carnage! Deze zone overtrof al onze verwachtingen, we vonden hem zelfs beter dan Jefferson Manor.

Lekker fris
Scarezone Campsite of Carnage bevindt zich vlakbij Jefferson Manor. Men gaat door de poort naast Club Psyké en dan kom je op een soort binnenplaats met eetkraampjes, een DJ en met een kampvuur. Jefferson Manor bevind zich aan de rechterkant en zo ook Campsite of Carnage. De Scarezone ligt een beetje verstopt op een nieuwe plek in het park. Je moet ook naar rechts maar dan ligt de ingang nog verder naar rechts dan de ingang van Jefferson. De ingang wordt bewaakt door een Redneck van bijna twee meter die telkens in zijn neus pulkt. Lekker fris…

Spooky effect
Omdat Campsite of Carnage een soort outdoor Haunted House is, de bezoekers leggen immers een route af en mogen niet vrij rondlopen, worden er bij de ingang telkens kleine groepjes toegelaten tot de Scarezone. Wanneer je voorbij de neuspulkende Redneck bent moet je door flappen en dan begint je reis door de campsite. De campsite ligt in het bos en dankzij de dikke mist heerst er een griezelige sfeer. Ook de gekleurde lichten en onheilspellende muziek zorgen voor een spooky effect. In de verte hoor je al mensen gillen en Rednecks schreeuwen maar je ziet ze nog niet.

Move on!
De route leidt langs verschillende caravans waarbij Rednecks staan te wachten en staan te schreeuwen naar voorbijgangers: ‘Move on this is our campsite!‘ Ze slaan met schoppen op de caravans en op containers die langs de route staan. Ook kom je diverse malen door containers heen waarbinnen het donker is. Hier zitten Rednecks verstopt die je de stuipen op het lijf jagen. Slaan met schoppen op de containers, schreeuwen of ineens aan je plukken het is allemaal schrikken geblazen vooral omdat de acteurs allemaal erg lang zijn en er woest uitzien.

Tussen containers en outdoor hoppen
Binnenin de containers flikkeren stroboscopen waardoor je de silhouetten van de scare-actors net ziet maar je hebt niet zo snel door wat er nou precies in de weg staat. Ook hangen er jute netten die het zicht belemmeren. Tussen de jute netten staan ook Rednecks die je laten schrikken. De route is afwisselend en dat maakt het leuk. Je hopt tussen containers binnen en verschillende scenes in de open lucht heen en weer. In de containers zitten Rednecks verstopt en in de buitenlucht zitten de Rednecks achter bomen en caravans verstopt. Ook staat er een Redneck in een boomhut met een megafoon te schreeuwen.

Prachtig gemaakt
Tot slot: kettingzagen ontbreken hier niet. Diverse Rednecks gaan bange bezoekers met kettingzagen te lijf. Je ruikt op de gehele route de penetrante benzinelucht maar waar ze zijn weet je natuurlijk nooit. Nee deze Scarezone vonden we echt het klapstuk van de avond. Prachtig gemaakt echt de complimenten voor Walibi! Waarom ze Jefferson Manor nou zo aangeprezen hebben weten we niet want we vonden deze Scarezone vele malen beter dan de nieuwe Haunted House! We zien graag meer van dit soort outdoor houses terug op volgende edities.