Premièreavond Walibi Holland Halloween Fright Nights 2014

Logo HFN 2014De veertiende editie van de Halloween Fright Nights in Walibi Holland werd op 10 oktober afgetrapt. De vele scare-actors, vijf Scare Zones en vier Haunted Houses zorgden wederom voor griezelig vermaak. Het team van Rocky de Bever was er net zoals vorig jaar weer bij. Benieuwd hoe we het vonden?

Algemene indruk
Ja het was weer eng en ja het was weer gillen geblazen ook dit jaar. Vorig jaar vonden we dat de aankleding vergeleken met 2012 minder was geworden. Dit jaar zagen we hier gelukkig geen verdere stagnering meer in. Walibi Holland zal misschien meer op de centen letten in verband met de komst van een nieuwe coaster maar daar was voor het publiek weinig van te merken. De drie nieuwe Scarezones en de nieuwe Haunted House maakten een hoop goed! Campsite of Carnage overtrof echt al onze verwachtingen! Ook op deze eerste dag, net als vorig jaar, geen lange wachtrijen, ook niet voor de populaire Haunted Houses. Dat is in ieder geval een goed begin!

Jefferson Manor – nieuw! –
We trappen af met Jefferson Mansion, een verlaten landhuis waar geesten de scepter zwaaien ligt vlakbij Club Psyké. Vorig jaar was hier Eddie’s Funhouse of Fear te vinden. We kwamer Jefferson Manor niet zomaar binnen, na in de benauwde wachtrij 1,5 uur te hebben gestaan werd voor ons de deur geopend tot de Haunted House. Eddie de Clown zou het Haunted House persoonlijk openen maar wij hebben hem helaas niet gezien rondom Jefferson Manor. Jefferson Manor werd aangeprezen als high-tech Haunted House voortgeborduurd op 14 jaar ervaring. Maar wij vonden dat niet terug te zien. De afwerking was mooi en alles zag er netjes uit maar The Villa blijft toch het klapstuk samen met Psychoshock. 

Scarezones
Dit jaar zijn er zes Scarezones te vinden op de Halloween Fright Nights waarvan drie nieuwe. Stuk voor stuk lichten we ze uit, beginnend met Scarecrows. Deze Scarezone is te vinden bij de Crazy River en vervangt Anton Freak van vorig jaar. Dit vonden wij toen één van de beste Scarezones uit het hele park. Scarecrows was leuk maar niet bijster bijzonder. De vogelverschrikkers waren mooi en vooral de grote vogelverschrikker op stelten joeg angst aan maar Anton Freak vinden we toch wel een gemis. Scarezone nummer twee was net als vorig jaar La Fiësta de los Muertos, gelegen op nabij de Haciënda. Hier liepen Mexicaanse griezels, beschilderd met neonverf rond als zombies. Behoorlijke gluiperds die wel van een geintje houden bij angstig publiek. Prachtige scarezone hij is vergeleken met vorig jaar een stuk mooier aangekleed en ook de acteurs waren beter.

Scarezone nummer drie is lights, camera, scream! Deze zone, het terrein van diverse freaks uit bekende films, lag vlak bij de Splash Battle. Persoonlijk vonden wij dit de minst leuke Scarezone net als vorig jaar. De kostuums en de grime vonden wij van mindere kwaliteit en men kent het wel zo langzamerhand. Wel leuk dat je hier volop met de acteurs op de foto kan. Enfin Quarantaine, gelegen bij de Robin Hood, was Scarezone nummer vier. Hier liepen voornamelijk zombies rond, compleet met lawaaierige kettingzagen en metalen buizen. Zij zorgden bij veel bezoekers voor achtervolgingen en gegil! Mooie Scarezone maar jammer dat hij al een aantal jaren meedraait. Ook hier is de nieuwigheid er vanaf.

Nieuwe Scarezone Things, gelegen voorin het park bij de fontein, was ook leuk. De handlangers van Eddie kennen geen genade en ze zien er eng maar ook wel een beetje sulliger uit. Ze mompelen wat en kijken verdwaasd om zich heen, het is een grappige verschijning. De aankleding in deze zone was erg summier dat was jammer. Als laatste was er Scarezone Campsite of Carnage, verstopt op een nieuwe plek in het park. Caravans, een ambulance en een hoop rednecks maakten dit tot een plek die je niet graag bezoekt. Het is eigenlijk meer een Haunted House in de buitenlucht heel erg super gedaan. We vonden hem zelfs leuker dan de alom aangeprezen Jefferson Manor. Geweldigste toevoeging op deze HFN die we weer graag terug willen zien volgend jaar!

Shows
Ook was er in de zone van Things op het hoofdpodium bij het reuzenrad weer een show van Eddie de Clown zelf. De show was vergeleken met vorig jaar erg karig. De eerste paar minuten dolen Things rond op het podium waarna Eddie ten tonele verschijnt. Eddie vermoordt verschillende griezels uit Hollywood-films en dat is het spectaculaire gedeelte. Personen in brand steken of iemands schedel, compleet met spettereffect voor het publiek, uit elkaar laten barsten. Behoorlijk griezelig. Maar ineens is de show afgelopen en dan kijkt iedereen elkaar aan van was dit het dan? Anticlimax einde dat was erg jammer. Daarnaast was de alom bekende Dying to Sing show weer present. Dit jaar gelukkig wel op een andere plek want vorig jaar stond het een beetje achteraf en verdekt opgesteld in het park. Dying to Sing is wel grappig maar niet echt ons ding.

Haunted Houses
Dit jaar, net als vorig jaar, vier Haunted Houses waarvan dit jaar een nieuwe. We bespreken de oude Houses elk even kort, want de nieuwigheid is eraf maar ze zijn nog wel erg griezelig! Onze tweede Haunted House was Haunted Holidays, vlakbij de El Rio Grande. Hier gaat men alle feestdagen bij langs, maar dan op de horrormanier. Feestpret gegarandeerd, compleet met zombie Sinterklaas en angstaanjagende Zwarte Piet! Het derde Haunted House wat wij bezochten was Psycho Shock, gelegen nabij de Robin Hood. Hier doet Professor Mortis, in zijn eigen angstinstituut, op de meest extreme manieren onderzoek naar angst. Mensen met angst voor dokters, tandartsen en naalden kunnen hier beter niet naar binnen gaan!

Haunted House nummer vier was voor ons The Villa. De ingang is naast de donutwinkel. De website van de Halloween Fright Nights omschrijven deze Haunted House als volgt: ‘Altijd al een hoofdrol in een horrorfilm willen spelen? Audities zijn hier niet nodig. Betreed The Villa en je belandt in een Hollywood-hel!’ Een hel was het zeker. Achter elke deur, in elke hoek en in elke kamer zitten acteurs die je de stuipen op het lijf gaan jagen. Het probleem is: je ziet ze totaal niet aankomen! Je kijkt telkens naar de verkeerde deur en vervolgens staan ze achter je om je te laten schrikken. En juist wanneer je het huis verlaat en denkt dat je alles gehad hebt komt er nog iemand met een kettingzaag je op je donder geven! Deze Haunted House is beslist niet voor watjes…

Over het evenement
Wil je nog meer informatie over het evenement? Bekijk dan de officiële website en houd onze website en YouTubekanaal komende weken in de gaten voor meer items over de Halloween Fright Nights! De Halloween Fright Nights 2014 vinden plaats van 10 t/m 31 oktober op elke vrijdag, zaterdag en zondag van 18.00 uur tot 23.00 uur. Walibi Holland is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. De Horrorshows en Scarezones zijn vrij toegankelijk. Voor de Haunted Houses dienen aparte tickets gekocht te worden. Let op! De tickets zijn alleen online verkrijgbaar.

Plattegrond HFN 2014