Wouter Dekkers nieuwe directeur Slagharen

Slagharen LogoPretparkbaas Wouter Dekkers, de directeur van het Duitse attractiepark Movie Park Germany, gaat binnenkort de scepter over het Nederlandse attractiepark Slagharen zwaaien. Dat maakte Looopings vanavond bekend. Directeur Angelique Klar heeft aangegeven dat ze het na vijfenhalf jaar welletjes vind geweest in het Overijsselse park. De functie zou volgens haar niet meer aansluiten bij haar ambities en Klar heeft besloten om daarom per direct te vertrekken. 

Geliefd persoon
Dat betekent dat Dekkers het stokje ook per direct van haar over gaat nemen. Of hij zijn functie als directeur bij Movie Park Gemany blijft behouden is daarmee nog niet zeker. Dat Dekkers een geliefd persoon in attractieparkenland is, is wel met zekerheid te zeggen. De pretparkbaas hielp Movie Park Germany er in een paar jaar weer bovenop. Onder toeziend oog van Dekkers kreeg het attractiepark nabij Bottrop er een aantal nieuwe rides bij zoals de Crazy Surfer, de overdekte achtbaan Van Helsing’s Factory en natuurlijk als klap op de vuurpijl The Lost Temple. Tevens werd het kindergedeelte van het park flink opgelapt en wist Dekkers het merk Nickelodeon te strikken voor zijn park.

Heel wat issues
Ook stegen de bezoekersaantallen van het park fors: in 2006 had het park 860.000 bezoekers en vorig jaar 1,25 miljoen. Of hem dit bij Slagharen ook gaat lukken blijft natuurlijk afwachten. Klar heeft er immers hard voor moeten knokken: Klar werd in 2009 aangenomen door de voormalige eigenaar van Slagharen, de familie Bemboom, om het pretpark klaar te stomen voor de overname in 2012 van de Spaanse investeringsmaatschappij Parques Reunidos, tevens eigenaar van Movie Park Germany. Sinds 2012 kampte Slagharen met heel wat issues. Toch wist Klar het ponypark een broodnodige professionaleringsslag door te slepen waarbij de focus lag op kostenbesparingen en het vernieuwen van de verblijfsaccommodaties.

Van het ene project in het andere
Zo werd er in Slagharen vorig jaar voor het eerst in een decennium eens een paar nieuwe attracties geopend in het themagebied Jules Verne. Dit themagebied doet het goed onder de bezoekers. Klar was nauwelijks klaar met het ene project toen ze zich al weer op het andere project stortte: een nieuw zwemparadijs voor het park en de vakantiegasten. Gelukkig heeft Dekkers de nodige ervaring als pretparkmanager: hij begon zijn pretparkcarrière in 2000 als financieel directeur van het toemailge Six Flags Holland, nu Walibi Holland. In 2005 werd hij gevraagd om te helpen bij de overgang van Warner Brothers Movie World naar Movie Park Germany. Daar blijf Dekkers uiteindelijk negen jaar lang lang de baas.