Nu ook in Bellewaerde: regenverzekering

Bellewaerde LogoHet lijkt een trend te zijn geworden in attractieparkenland: voor wat euro’s extra bovenop de entreeprijs sluit de bezoeker een regenverzekering af. Blijkt het teveel geregend te hebben op een dag dan krijg je een nieuw ticket gratis op een nieuwe dag. Avonturenpark Hellendoorn introduceerde in 2012 als eerste park in Nederland deze service. Nu komt twee jaar later ook Bellewaerde met deze verzekering op de proppen.

Bellewaerde heeft na eigen zeggen besloten dat een regenbui een dagje pretpark niet langer mag verpesten en daarom is de de regenverzekering nu geïntroduceerd. Sinds vrijdag 3 oktober kunnen de bezoekers van het park bij aankoop van hun ticket tegen twee euro extra de verzekering afsluiten. Wanneer er dan een bepaalde hoeveelheid regen gevallen is tijdens die dag krijgt men een nieuw ticket om Bellewaerde op een andere dag opnieuw te bezoeken. Wanneer er meer dan vier millimeter regen valt tussen tien uur en het sluitingsuur van het park krijgt de verzekerde een nieuw kaartje voor een andere dag.

Met deze nieuwe dienst wil het park de kwaliteit van het bezoek garanderen en iedereen de kans geven om Bellewaerde op een zonnige dag te bezoeken. De hoeveelheid regen wordt gemeten met een geijkte pluviometer die in het park te vinden is. Vroegere jaren is a gebleken dat attractieparken beduidend minder bezoekers over de vloer kregen wanneer het weer tijdens het jaar over het algemeen tegenviel. Een regenverzekering kan een goed idee zijn om bezoekersaantallen ten tijde van slecht weer te doen stijgen. Enerzijds motiveert men de gasten om een bezoek niet uit te stellen tijdens slecht weer en anderzijds kan men deze gast nu als twee bezoekers tellen terwijl hij normaal misschien zelfs niet kwam.