Dierendag in Plopsaland de Panne

In Plopsaland de Panne wordt op 4 oktober ook dierendag gevierd. Honden zijn namelijk, mits aangelijnd, toegestaan in het Belgische attractiepark op werelddierendag. De dieren mogen niet mee de attracties in. Ook in de restaurants zijn ze niet welkom. Wel doet Plopsaland de Panne er naar eigen zeggen alles aan om een verblijf voor de viervoeter zo aangenaam mogelijk te maken. Er worden bijvoorbeeld speeltoestellen geplaatst ter vermaak.

‘Op Werelddierendag verwelkomen we alle honden en hun baasjes graag in Plopsaland De Panne. Er zal heel wat te beleven zijn in het park. Zo organiseren we een snuffelzoektocht waarbij deelnemers kans maken op een leuke prijs.‘ aldus Wim Wauters, parkmanager van Plopsaland de Panne. De honden zullen feestelijk onthaald worden bij de ingang, compleet met rode loper. Daarnaast worden er gratis poepzakjes uitgedeeld door het attractiepark.

En om werelddierendag in pracht en praal af te sluiten nodigt Kabouter Klus alle bezoekers, inclusief alle honden en hondeneigenaars, uit om samen met hem de Kabouterdans te dansen. Kabouter Klus treedt op om 15.00 uur op de Kiosk op het Dorpsplein, aan de ingang van het park. Op andere dagen blijft het nog steeds verboden om de trouwe viervoeter mee te nemen naar het park. Enkel blindengeleidehonden mogen ook de rest van het jaar binnen in het Belgische pretpark.