Guitar Hero vs. glijbaan: Slideboarding

White Water West logoWat krijg je als je de game Guitar Hero combineert met een glijbaan? Daar moeten de ontwerpers van WhiteWater West ook over nagedacht hebben. Dit bedrijf dat waterattracties en waterparken ontwerpt presenteerde tijdens de EAS in Amsterdam een glijbaan die werkt als een soort game. We hebben het hier over misschien wel een nieuwe trend in waterparkenland: Slideboarding! Misschien iets leuks voor in het Tikibad? Waterpark Wet’n’Wild in Las Vegas heeft de slide in ieder geval al besteld voor 2015. 

Hoe werkt het?
Slideboarding is eigenlijk een combinatie tussen een glijbaan en een game. Bezoekers sjezen op en soort surfplank, het slideboard, door de glijbaan. Op het board zitten knoppen in verschillende kleuren. Tijdens de rit naar beneden kom je allerlei kleuren tegen die matchen met de kleuren op de knoppen van het slideboard. De kunst is om op het juiste moment op de juiste kleur te drukken. Hoe sneller je beneden bent en des te accurater je de kleuren aangeklikt des te meer punten je kunt behalen. Dankzij sensoren in de glijbaan wordt de nauwkeurigheid en de snelheid van de bezoeker geregistreerd.

Extra dimensie
Dankzij de state-of-the-art techniek worden de punten bijgehouden. Daarnaast maakt de waterglijbaan ook nog eens gebruik van een extra dimensie namelijk social media. Als je klaar bent met je rit kun je op het digitale scoreboard je score van je rit bekijken. De behaalde punten kunnen dan gedeeld worden op diverse social mediakanalen en op een website. Ook is er een Slideboard-app te downloaden waarop je je vrienden kunt uitdagen voor een potje Slideboarden. Wie de meeste punten behaalt wint uiteraard. Ook herkent het systeem van de glijbaan de bezoeker wanneer hij terugkeert, hij weet zelfs hoe ervaren de bezoeker is. De moeilijkheidsgraad wordt op de highscores aangepast.