Bobbejaanland kopieert attractie Movie Park

Bobbejaanland_logoHet Belgische attractiepark Bobbejaanland krijgt een nieuwe attractie in 2015. Stiekem hoopten fans op een darkride of snelle achtbaan aangezien het park weinig snelle coasters heeft maar helaas het wordt iets anders. De nieuwe attractie wordt een kopie van de onlangs geopende Lost Temple in Movie Park Germany. Alleen Bobbejaanland koos voor een andere fabrikant namelijk Holovis uit Engeland.

Bobbejaanland krijgt ook een immerverse tunnel met 3D-projectie. Het wordt een megasimulator waarin bezoekers zittend in een bewegend karretje naar een 3D-film kijken die om hen heen wordt geprojecteerd. Ter voorbeeld: op het ovale beeldscherm in Movie Park, een beeldscherm van 23 meter lang, worden speciale ‘made in Hollywood’ effecten geprojecteerd. Deze effecten moeten de expeditie voor de bezoeker zo echt mogelijk maken. Het verhaal van de attractie in Movie Park gaat over dinosaurussen maar die van Bobbejaanland krijgt wellicht een ander thema, iets in de trend van safari en exotische monsters. De naam van de attractie wordt waarschijnlijk Mystery Mines/Forbidden Caves. Wanneer hij exact moet openen werd niet bekendgemaakt.

Spaanse investeringsmaatschappij Parques Reundios, eigenaar van Bobbejaanland, stelde vijf miljoen euro beschikbaar voor de nieuwe attractie. De attractie komt waarschijnlijk op de plek van de onlangs afgebroken Fly Away te staan, tussen de Sledgehammer en achtbaan Revolution. De oppervlakte van de lap grond is maar liefst 1500 vierkante meter. ‘We hebben lang nagedacht over welke ride we zouden bouwen. Uit onderzoek bleek dat onze bezoekers niet echt zitten te wachten op een nieuwe coaster, integendeel. Het wordt dan ook een heel ander type attractie dan het bestaande aanbod in Bobbejaanland. Een attractie die ook een breder publiek aanspreekt. We investeren 5 miljoen euro in de bouw van een zogenaamde immersive tunnel. Letterlijk betekent dit tunnel waarin je ondergedompeld wordt.‘ vertelt directeur Roland Kleve.

Immerverse Bobbejaanland