European Star Awards voor Plopsa

Plopsa logoDit jaar werden de European Star Awards voor de derde maal uitgereikt door het Europese vaktijdschrift Kirmes & Park Revue. Daarbij vielen er Plopsa-parken in de prijzen. De European Star Awards worden voor het derde jaar op rij uitgereikt op basis van de kritische mening van een 32-koppige jury. Met deze European Star Awards wil het tijdschrift uitzonderlijke prestaties van Europese parken onder de aandacht brengen.

Nadat achtbaan Expedition GeForce uit Holiday Park begin deze maand werd uitgeroepen tot de beste stalen achtbaan van Europa bij de Golden Ticket Awards, viel met de uitreiking van de European Star Awards nog een tweede achtbaan in de prijzen: Sky Scream. Deze grootse launch coaster werd pas in juli 2014 en wist nu al de derde prijs in de categorie ‘Europe’s Best New Rides 2014′ in de wacht te slepen. Daarnaast mocht ook Plopsaland De Panne een award in ontvangst nemen voor De Grote Golf, de gethematiseerde disk-o van in Wickieland. Dit themagebied opende in 2013 met eerder genoemde attractie en de splashbattle Wickie the Battle, gethematiseerd naar de leefwereld van Wickie de Viking.

Deze attractie kreeg de derde plaats in de categorie ‘Europe’s Best Family Rides’. In lijn met deze categorie kreeg aan Plopsaland De Panne de vijfde plaats toegewezen als ‘Europe’s Best Family Parks’! ‘Deze prijzen bevestigen het imago van Plopsaland De Panne als familiepark dat tevens geschikt is voor alle leeftijden.‘ aldus Wim Wauters, parkmanager van Plopsaland De Panne. Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa, is tevreden met het mooie resultaat dat Plopsa behaalde. ‘Dit is een bekroning voor ons werk. De Sky Scream is een achtbaan die uniek is in Europa en we zijn dan ook erg blij met deze erkenning. Het is bovendien een hele eer om daarnaast ook nog eens tweemaal in de prijzen te vallen met Plopsaland De Panne.’