Kentucky Kingdom kondigt nieuwe attracties aan

The_New_Kentucky_Kingdom_and_Hurricane_Bay_logoHet seizoen van 2014 is nog niet afgelopen of het Amerikaanse attractiepark Kentucky Kingdom deelt al blij mede welke plannen ze in 2015 gaan realiseren. Het park heeft het afgelopen jaar goed gedaan: maar liefst 600.000 bezoekers hebben sinds de opening in mei het voormalige Six Flags park bezocht en ook gingen er ruim 100.000 seizoenskaarten over de toonbank. De directie van Kentucky Kingdom presenteerde deze cijfers onlangs vol trots aan de Amerikaanse pers. Ook heeft het park nog meer verrassingen in petto…

Er is in totaal 40 miljoen dollar geïnvesteerd om het park weer op te lappen na de zesjarige sluiting. En er worden nog eens 8 tot 10 miljoen dollars in het attractiepark gepompt voor nieuwe attracties. Er moeten in 2015 vijf ‘nieuwe’ attracties bij komen, nouja eigenlijk zijn er maar twee echt nieuw. De andere drie dateren uit de Six Flags tijd en staan er al jaren verlaten bij. Zo wordt suspended looping coaster van Vekoma, de T2, omgedoopt tot T3. Ook de rapid river en de enterprise worden weer opgelapt voor het nieuwe seizoen.

De twee echt nieuwe rides zijn de Skycatcher, een bijna 40-meter hoge swing ride, en de Cyclos, en soort gigantische frisbee. De Skycatcher komt in het noorden van het park te staan en de Cyclos komt vlakbij de nieuwe achtbaan Lightning Run te staan. Kentucky Kingdom laat het er niet bij zitten, zelfs de parkmap voor 2015 is al voorzien van de nieuwe attracties. Op heropening van Twisted Twins moeten we helaas nog wel wachten, misschien dat die coaster in 2016 geopend wordt?