Walibi Holland bevestigt: nieuwe coaster in 2016

Walibi Holland logoOp de laatste dag van de EAS 2014, de Euro Attractions Show, in Amsterdam komt Walibi Holland met een verlossende mededeling: het park krijgt een nieuwe coaster in 2016! Directeur Mascha van Till twitterde een foto en niet veel later kwam er ook op het twitteraccount van Walibi Holland zelf een berichtje voorbij waarin de komst van een nieuwe achtbaan bevestigd werd.


Mack Rides
Wat voor coaster er precies vanaf 2016 in de Flevopolder staat wil Walibi Holland nog niet zeggen. Wel deelt het park mede dat het een achtbaan van Mack Rides zal worden, een Duitse attractiefabrikant. Sinds 1920 bouwt het bedrijf achtbanen. Enkele recente attracties van Mack zijn de in 2014 geopende splashbattle Ankor in het Spaanse PortAventura, de in 2014 geopende launched coaster Helix in het Zweedse Liseberg en de in 2012 geopende spinning coaster Dwervelwind in Toverland. Maar Mack is wereldwijd actief.

Uit eigen fabcricagehal
De familie Mack is tevens eigenaar van het Duitse Europa-park dat, niet geheel onverwachts, tjokvol staat met attracties uit de eigen fabricagehal. En dat zijn aardig spectaculaire attracties zoals de megacoaster Blue Fire of de onlangs geopende power coaster Arthur in het koninkrijk van de Minimoys. We hopen natuurlijk allemaal op een spannende coaster in Biddinghuizen, maar wat voor achtbanen maakt Mack nou eigenlijk? Op de EAS had men de afgelopen dagen in ieder geval heel wat keus. We zetten de Mack coasters hieronder op een rijtje:

Soorten coasters

  • Spinning coaster, deze coasters hebben wagentjes die middels een magnetisch systeem kunnen ronddraaien. Er kunnen losse wagentjes of een trein van vier wagentjes achter elkaar op de track staan. Het magnetische systeem bepaalt hoe vaak en wanneer er tijdens de rit gedraaid wordt. Omdat het systeem niet met zwaartekracht werkt is het zelfs mogelijk om op een recht stuk track wagentjes aan het draaien te krijgen.
  • Launched coaster, middels een magnetisch lanceersysteem worden passagiers binnen no time op hoge snelheid gelanceerd. Door de hippe treintjes met enkel heupbeugels wordt de rit extra spannend: passagiers hebben namelijk meer bewegingsvrijheid dan wanneer er schouderbeugels gebruikt worden. Het kan niet gek genoeg met deze coaster: loopings, lanceringen, airtime en andere inversies het is allemaal mogelijk bij de familie Mack
  • E-motion coaster, heeft wel wat weg van een wilde muisachtbaan maar is toch net weer wat anders. De zespersoons karretjes kunnen namelijk heen en weer bewegen in de bochten waardoor het lijkt alsof je als passagiers zijnde uit het wagentje wordt gegooid tijdens de rit. Ook een leuke optie: de coasters zijn verkrijgbaar met drie verschillende liftsystemen: spiraallift, kettinglinglift of een verticale lift.
  • Wilde muisachtbaan, wie kent hem niet? Al bekend in RollerCoaster Tycoon 1! Tsja wat moeten we hier nog verder over vertellen? Het is gewoon een hele populaire coaster. Overigens had Walibi Holland al eerder een wilde muisachtbaan van Mack Rides in huis: de Flying Dutchman Goldmine. Maar deze coaster is in 2010 helaas vanuit Walibi Holland verhuisd naar een Frans attractiepark. Misschien dat Walibi Holland een nieuwere variant gaat plaatsen?
  • Youngstar coaster, dit zijn de kinderachtbaantjes van Mack. Geschikt voor personen vanaf één meter en hoger dus waarom kunnen volwassenen er ook niet in? Wordt standaard geleverd met kettinglift of met anti-slipbanden en met magnetische remmen dus geen irritant gehobbel meer op het einde. Ideaal voor de allerkleinsten en hun ouders en alle andere liefhebbers.
  • Powered coaster, deze huis tuin en keukenachtbaan is geschikt voor zo ongeveer elke locatie. Het voordeel is dat er geen liftsysteem nodig is om de coaster op snelheid te brengen. Middels een elektronisch systeem maken de karretjes vanzelf vaart in de bochten van de track. Kan ook geleverd worden met draaiende karretjes om een beetje extra spanning aan de coaster toe te voegen. Ook verkrijgbaar in een inverted variant.
  • Bobslee, behoeft ook weinig uitleg verder. Eenmaal boven na een lange klim sjezen de bobslees steeds sneller en sneller naar beneden terwijl je heen en weer schommelt in de bochten. Hoe harder je gaat hoe hoger de wagentjes in de bochten omhoog klimmen.

Blue Fire