Nieuw in Hansa-Park 2015: Der Schwur des Kärnan

Hansapark logoHet Duitse attractiepark Hansa-Park, gelegen in het noorden van Duitsland nabij de zee en Sierksdorf, voegt in 2015 een nieuwe coaster aan het attractieaanbod toe. Het gaat om een hyper coaster met de naam ‘De eed van Kärnan’ die gebouwd gaat worden door de Duitse firma Gerstlauer. Voor de bouw van de hyper coaster is de Duitse firma Werner Stengel aangenomen. Ergens in 2015 moet de coaster klaar zijn en in 2016 moet het thema rondom Kärnan afgerond zijn.

Thrill en family
Sinds 2010 werkt Hansa Park aan het idee voor deze coaster en het is een van de grootste investeringen in de geschiedenis van het park. Het verhaal en de theming eromheen zijn nog niet duidelijk, dus daar moeten we nog even op wachten. Wel lijkt het erop dat het iets met betovering, middeleeuwen en duistere krachten te maken heeft. Kärnan moet een thrill maar ook een familieattractie worden, maar keuringsdienst TÜV Süd gaat de minimale leeftijd en de minimale lengte van de bezoekers nog gaan vaststellen.

Reusachtig blok beton
Er is dus op dat gebied nog weinig zekerheid. Wat wel zeker is, is dat er inmiddels een reusachtig blok beton is verrezen in het attractiepark. Dit gaat een 79 meter hoge kasteeltoren gaan voorstellen, vandaar het vermoeden voor thema middeleeuwen. Het is de bedoeling dat er een verticale liftheuvel in de toren komt te staan die de treintjes naar hoge hoogte transporteert. Daarna zullen de bezoekers ongeveer 65 meter in het diepe sjezen. Dankzij de hoogte wordt dit een echte ‘signature ride’ voor het park: de coaster zal al vanaf grote afstand te zien zijn.

Specificaties
Kärnan moet een thrill maar ook een familieattractie worden. De coaster wordt 73 meter hoog en 1235 meter lang. Nadat de verticale lifthill de karretjes tot 73 meter hoogte heeft gebracht, duiken de bezoekers middels een verticale drop 67 meter omlaag. Er zijn inmiddels al aardig wat foto’s van de bouwplaats verschenen op internet. Hansa-Park heeft een speciale website ingericht waarop alle nieuwtjes en al het beeldmateriaal rondom Kärnan zullen verschijnen.