Cedar Point kondigt aan: Rougarou in voorjaar 2015

Cedar PointOp 2 september heeft Cedar Point, gelegen in Ohio in de Verenigde Staten, officieel aangekondigd dat de bijna twintig jaar oude stand-up coaster Mantis van Bolliger & Mabillard in 2014 de laatste rondjes zal rijden. Vanaf het voorjaar van 2015 zal de achtbaan met andere naam door het leven gaan: Rougarou. Dat maakte Cedar Point 18 september bekend.

De track blijft hetzelfde, de treintjes niet. Hiervoor heeft Cedar Point floorless B&M treintjes besteld. De naam van de achtbaan is afgeleid uit het Frans. Rougarou is een soort weerwolfachtige die voorkomt in Franse folklore. ‘Rougarou is een fantastische toevoeging voor het park en onze gasten gaan er zeker van houden. Met het moerasachtige decor, de kleuren van de achtbaan, de verlichting en andere effecten zal het een prachtige ride worden.’ zegt Jason McClure van Cedar Point.

Gerenoveerd hotel
Hotel Breakers, geopend in 1905, heeft ook een forse renovatie ondergaan. In twee jaar tijd zijn alle hotelkamers gemoderniseerd. De entree is verbouwd, de kamers zijn opnieuw ingericht met onder andere nieuwe televisies en bedden. Daarnaast hebben de gasten gratis toegang tot WiFi. Ook heeft koffieketen Starbucks een plekje gekregen in de bar van het hotel. ‘We willen onze gasten een complete vakantie ervaring aanbieden en Hotel Breakers zal daarbij zeker helpen. Het is vernieuwd en ligt dichtbij het park.’ Hotel Breakers werd sinds de opening door veel beroemde personen bezocht waaronder Roosevelt en Eisenhower.