Een griezelig gezellige herfst in Europa-Park!

Europa ParkEen van de grootste Halloween-feesten in Europa vindt deze herfst weer plaats in Europa-Park. Van 27 september tot en met 2 november kunnen bezoekers genieten van de meer dan 100 attracties en shows, maar ook griezelig vermaakt worden tijdens de extra Halloween-evenementen. Voor de échte horror-liefhebbers zijn er weer de alom vermaarde ”Horror Nights”. Nieuw dit jaar zijn vijf nieuwe ‘haunted houses’ en de eerste Europa-Park-musical, getiteld “Spook me”.

Griezelige én gezellig
De griezelweken in Europa-Park kondigen zich al van verre aan: midden in het park staat een gigantische pompoen met een hoogte van 42 meter. De koepel van de indoor-achtbaan Euro-Sat is deze periode omgetoverd tot de grootste pompoen ter wereld. Ook het park kleurt oranje: meer dan 160.000 (!!!) pompoenen, 100.000 herfstplanten, talloze skeletten en andere versieringen staan garant voor een bijzondere beleving. Ook enkele shows zijn aangepast aan het griezel-thema. Zelfs in de keuken van het park is dit thema doorgedrongen: bloedrode Vampier-secco, Halloween-pizza en natuurlijk pompoen-soep. Wil je spaghetti eten, dan bestel je gewoon ‘gebraden spinnenbenen’. Speciaal voor kinderen vanaf 10 jaar die een spookhuis willen bezoeken, is er een milde versie van een ‘haunted house’ gebouwd: “Lost Souls”. Voor het eerst zet Europa-Park tijdens Halloween ook een musical op de planken. “Spook me” is gebaseerd op de figuren uit het Geisterschloss dat zich sinds 1982 in het park bevindt.

Extra activiteiten tijdens de Festivalweek
Van 25 oktober tot en met 2 november vindt het Halloween-Festival plaats. In deze week zijn er extra activiteiten die garant staan voor een flinke dosis kippenvel:

  • Iedere avond vindt de spectaculaire show “Halloween Circus” plaats. Parkbezoekers kunnen deze show van de bekende DJ BoBo gratis bezoeken en getuige zijn van bijzondere lichtshows en 3D-projecties.
  • SWR3 Halloween-Party: op 31 oktober wordt samen met radiozender SWR3 Duitslands grootste Halloween-Party georganiseerd. Terwijl bezoekers in verschillende attracties dansen op muziek van de DJ’s, draaien ander bezoekers nog een rondje in de achtbanen die deze avond extra lang geopend zijn. Voor toegang tot de SWR-Party dient men vooraf tickets te kopen.
  • Rondom het kasteel van Europa-Park vindt in de Festivalweek een middeleeuwse griezelmarkt plaats.

Horror Nights
Bezoekers beleven tijdens de ”Horror Nights” als het ware hun eigen horrorfilm. Voor dit evenement is een speciaal terrein ingericht. Hier komt men op een 21-tal avonden plotseling oog in oog te staan met rondlopende zombies, griezels en andere wezens. Ook kan men de speciale ijsshow “Horror on Ice V – Hellfire” bezoeken en enkele attracties ( Pegasus, Matterhornblitz en Fluch der Kassandra) in het donker beleven. Om de avond af te sluiten is er op een aantal dagen vanaf 23.00 uur de Vampire’s Club met dj’s en dance-muziek. Het hoogtepunt van de ”Horror Nights” vormen echter de ‘haunted houses’. Onverschrokken bezoekers worden door deze doolhoven geleid en weten nooit wat hen te wachten staat. Ook de trouwe bezoekers niet, want alle huizen zijn nieuw of vernieuwd!

De ”Horror Nights” vinden dit jaar van 26 september tot en met 1 november plaats, elke vrijdag, zaterdag, de gehele Festivalweek en op 2, 12 en 19 oktober. Kaarten dienen vooraf besteld te worden via www.horror-nights.de Toegang voor 16 jaar en ouder.

Overnachten
Als men over de grootste schrik heen is, kan men lekker overnachten in de zachte bedden van de vijf bijzondere themahotels. Europa-Park heeft daarnaast nog een camping, ingerichte blokhutten, huifkarren en tipitenten. Overnachtingen zijn eenvoudig te boeken via www.europapark.de of via een reisbureau (Holland International, Neckermann, Vrij Uit en Jetair (B) hebben Europa-Park in hun brochures opgenomen).