Uitslag Golden Ticket Awards 2014

Golden Ticket Awards logoOp 6 september zijn de winnaars van de Golden Ticket Awards bekendgemaakt. De Golden Ticket Awards ceremonie vond dit jaar plaats in SeaWorld San Diego, een Amerikaans park dat zelf geen prijzen in de wacht wist te slepen. De verkiezing van beste parken en attracties werd voor de 17e keer georganiseerd door het vakblad Amusement Today. Een wereldwijde jury van experts en fans op het gebied van attractieparken en achtbanen werd opnieuw geraadpleegd om in de verschillende categorieën winnaars aan te wijzen. Meestal zijn het de Amerikaanse attractieparken die er met de prijzen vandoor gaan maar dit jaar waren er ook Europese parken die in de prijzen vielen.

Beste park ter wereld
Afgelopen 16 jaar won Cedar Point in de categorie beste park ter wereld, maar dit jaar strijkt Europa-Park met de eer. Het park in het Duitse Rust is daarmee het eerste Europese park dat deze prijs ooit ontving. In de top 10 van dit jaar stond verder geen enkel Europees park. Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park: ‘Volgend jaar vieren we onze 40e verjaardag, een betere aanloop kan men zich niet wensen. Met het bereiken van deze mijlpalen krijgen we de bevestiging dat ons concept werkt. 100 miljoen gasten hebben voor ons gekozen en daarnaast heeft een Amerikaans vakblad ons als eerste Europese park verkozen tot beste park ter wereld.’ De top vijf van beste parken wordt verder aangevuld door Dollywood, Knoebels Amusement Resort en Disneyland Anaheim.

Andere Europese parken
Andere Europese parken die prijzen in de wacht sleepten waren: het Engelse Blackpool Pleasure Beach als 2e in de categorie ‘best seaside park’en het Zweedse Gröna Lund werd hier 3e. De Efteling werd 2e in categorie ‘best kids area’ en 3e in ‘best landscaping’. Europa-Park werd 4e in categorie ‘cleanest park’, 3e in ‘best shows’ en 5e in ‘best food’. Phantasialand werd 5e in categorie ‘best carousel’. Holiday Park kreeg als klap op de vuurpijl de 3e plaats in de categorie ‘best steel coaster’. Hieronder staan de grootste winnaars. Voor de volledige uitslagen van de Golden Ticket Awards klik hier.

CategorieWinnaar
Best Amusement ParkEuropa-Park
Best Water ParkSchlitterbahn Waterpark Resort
Best Children’s ParkIdlewild and SoakZone
Best Marine Life ParkSeaWorld Orlando
Best Seaside ParkSanta Cruz Beach Boardwalk
Best Wooden CoasterBoulder Dash at Lake Compounce
Best Steel CoasterMillennium Force, Cedar Point
Best Kids’ AreaMason
Friendliest ParkDollywood
Cleanest ParkHoliday World & Splashin’ Safari
Best Halloween EventHalloween Horror Nigh, Universal Orlando
Best LandscapingBusch Gardens Williamsburg
Best Christmas EventSmoky Mountain Christma, Dollywood
Best FoodDollywood
Best ShowsDollywood
Best Outdoor Night Show ProductionIllumiNations: Reflections of Earth, Walt Disney World’s Epcot
Best Water RideDudley Do-Right’s Ripsaw Falls, Universal’s Islands of Adventure
Best Waterpark RideWildebeest at Splashin’ Safari
Best Dark RideHarry Potter and the Forbidden Journey, Universal’s Islands of Adventure
Best New Ride of 2014 – Amusement ParkFlying Turns, Knoebels
Best New Ride of 2014 – Water ParkVerrückt, Schlitterbahn Kansas City
Best CarouselGrand Carousel,Knoebels Amusement Resort
Best Indoor Roller CoasterRevenge of the Mummy, Universal Studios Orlando
Best Indoor WaterparkSchlitterbahn Galveston Island
Best Funhouse/Walk-Through AttractionNoah’s Ark, Kennywood