Disneyland Parijs gaat Star Wars simulator vernieuwen

Disneyland Paris logoDe kogel is door de kerk: Disneyland Parijs krijgt een nieuwe Star Tours vliegsimulator. Showdesigner en ontwerper Björn Heerwagen heeft in een interview met het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes bevestigd dat Disneyland Parijs der ruim 20 jaar oude vliegsimulator Star Tours gaat vernieuwen. Dit als een soort cadeautje omdat het park in 2017 25 jaar bestaat en natuurlijk omdat de attractie gedateerd is.

De Star Tours vliegsimulator staat als sinds 12 april 1992 in Disneyland Parijs. Het is de momenteel nog enig werkende simulator in zijn soort. In de drie andere Disney parken zijn soortgelijke modellen in 2012 en 2012 vervangen door een nieuwe variant genaamd Star Tours Adventures Continue. In deze vernieuwde simulatoren zitten mooiere effecten, animatronics en wordt er ook gebruikgemaakt van 3D-projectie.

‘Op dit moment bekijken we de mogelijkheden om de attractie te vernieuwen. Hij staat er al 20 jaar en we willen iets speciaals doen voor de 25e verjaardag van het park.’ aldus Heerwagen. Ontwerper Heerwagen was ook nauw betrokken bij het ontwerpen, bouwen en testen van de nieuwste aanwinst van het Disney park in Parijs: Ratatouille – The Adventure. Over die attractie is maar liefst vijf jaar gedaan vanaf het ontwerp tot aan de opening. Hopelijk opent de Star Wars simulator wat eerder anders is hij niet op tijd klaar voor de 25e verjaardag van het park.