Europa-Park bereikt twee mijlpalen in één week

Europa ParkHoewel de week nog niet helemaal voorbij is, zal week 37 van 2014 zeker een bijzonder plaatsje innemen in de geschiedenisboeken van Europa-Park. Duitslands grootste attractiepark mocht deze week niet alleen de 100 miljoenste bezoeker ontvangen, ook werd het park bij de Golden Ticket Awards als eerste Europese park tot ‘beste attractiepark ter wereld’ verkozen.

Aan elke ballon een vrijkaart
Afgelopen maandag was het zover. Nadat ze nietsvermoedend door de kaartcontrole liep werd de uit het Duitse Neckarsulm afkomstige Monika Wilke op een feestelijke manier overvallen door de familie Mack, eigenaar van Europa-Park. Zij was de 100 miljoenste bezoeker sinds de opening van Europa-Park op 12 juli 1975. Samen met haar gezin werd ze de gehele dag als VIP behandeld en ze ontving een jaarkaart om in 2015 het 40-jarig jubileum van het park mee te vieren. Ook de omgeving deelde mee in de feestvreugd: 100 ballonnen werden opgelaten met daaraan 100 vrijkaarten.

100 miljoenste bezoeker

Voor de 17e keer
Ongeveer gelijktijdig werd aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, bij de Golden Ticket Awards-prijsuitreiking in San Diego, Europa-Park verkozen tot beste attractiepark ter wereld! De verkiezing van beste parken en attracties werd voor de 17e keer georganiseerd door het maandelijkse vakblad Amusement Today. Een wereldwijde jury van experts en fans op het gebied van attractieparken en achtbanen werd opnieuw geraadpleegd om in de verschillende categorieën de nummers 1 aan te wijzen. Afgelopen jaar won Cedar Point in Sandusky, Ohio in de belangrijkste categorie, maar dit jaar strijkt Europa-Park met de eer  van ‘beste park ter wereld’. Het park in het Duitse Rust is daarmee het eerste Europese park dat deze prijs ooit ontving. In de top 10 van dit jaar stond verder geen enkel Europees park.

Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park: ‘Volgend jaar vieren we onze 40e verjaardag, een betere aanloop kan men zich niet wensen. Kwaliteit en tevredenheid van onze bezoekers staan bij ons altijd centraal. Met het bereiken van deze mijlpalen krijgen we de bevestiging dat dit concept werkt. 100 miljoen gasten hebben voor ons gekozen en daarnaast heeft een Amerikaans vakblad ons als eerste Europese park verkozen tot beste park ter wereld. Dat is ook een mijlpaal voor de Europese attractieparkindustrie.’ Ook steeds meer Belgen en Nederlanders weten de weg te vinden naar Europa-Park. Het park wordt steeds bekender en het aantal bezoekers uit deze landen is in de afgelopen jaren verdrievoudigd.