Nieuwe coaster voor Michigan’s Adventure in 2015?

Michigan's Adventure logoHet Amerikaanse attractiepark Michigan’s Adventure, gelegen in Michigan, gaat volgens diverse geruchten in 2015 uitbreiden. Welke uitbreidingen er precies op het programma staan is nog niet bekend. Er wordt in ieder geval gesuggereerd via Screamscape.com dat het om een Chance Hyper CT-X Coaster gaat. Een vergelijkbaar model is dit jaar ook geopend in het Amerikaanse park Kentucky Kingdom, dat tot op vier jaar geleden onderdeel uitmaakte van de Six Flags groep. Sinds mei dit jaar is het park weer open en opereert het zelfstandig.

De achtbaan Lightning Run is een Change Hyper GT-X Coaster. Een soortgelijk model zou ook in Michingan’s Adventure komen te staan in 2015. Lightning Run is een 762 meter lange achtbaan van de Amerikaanse firma Chance Rides. De coaster is met zijn opvallende blauwe kleur een imposante verschijning sinds de opening op 24 mei 2014. Hoewel de baan geen inversies kent is deze coaster toch razend populair, veelal vanwege de airtime en het soepele baanverloop.

De baan van Lightning Run is 760 meter lang en de hoogste drop is 30 meter. De drop is 80 graden naar beneden en een ritje op de Ligtning Run duurt ongeveer twee minuten. Er staan vaak twee treintjes met elks vijf karretjes op de baan, ook in de opvallende kleuren groen en paars, waarin plaats is voor twintig personen. De totale capaciteit per uur komt hiermee op 800 personen te liggen. Nogmaals, het is niet zeker of voor Michigan’s Adventure in 2015 exact dezelfde baan gaat krijgen maar het is goed mogelijk gezien het succes van de Lightning Run. Wij wachten af…